Bas Kist: Zelfs Wendy's krijgt Wendy's niet klein

Print this page 15-06-2017
B915001

Bas Kist (Chiever), de Volkskrant 10-6-2017: "De eigenaar van een snackbar in Goes weigert al 17 jaar te buigen voor het juridische geweld van een grote Amerikaanse hamburgerketen. Fastfoodketen Wendy's wil net als McDonald's en Burger King oversteken naar Europa, maar stuit daarbij op het verzet van Goesenaar Raymond Warrens.
[...]
Warrens, die in 1995 het merkenrecht op de naam Wendy's vastlegde voor de Benelux, ligt al jaren overhoop met de Amerikaanse naamgenoot van zijn snackbar. In een rechtszaak in 2000 werd al door de rechtbank van Middelburg bepaald dat de Zeeuwse ondernemer de oudste rechten op de naam Wendy's in de Benelux bezit, een uitspraak die later in hoger beroep door het Gerechtshof Den Haag werd bevestigd. Daarmee kwam vast te staan dat de Amerikaanse hamburgerreus de naam Wendy's niet in de Benelux mag gebruiken.
[...]
In februari van dit jaar won David toch weer van Goliath, net als in 2000. Volgens de rechtbank in Middelburg staan de merkrechten van Warrens op de naam Wendy's voor fastfood nog recht overeind. Ook het beperkte lokale gebruik (alleen in Goes) van de naam Wendy's is voor een buurtsnackbar voldoende om van 'normaal gebruik' te kunnen spreken, aldus de rechter. Meer geografische spreiding van het naamgebruik is niet noodzakelijk om de merkrechten in stand te houden."

Lees het artikel hier.