Chinese stockfotowebsite tijdelijk offline na claimen auteursrecht op foto van zwart gat

Print this page 12-04-2019
B915708

Nu.nl bericht: "Visual China Group, de grootste aanbieder van stockfoto's in China, heeft vrijdag excuses aangeboden en zijn website gesloten. Dat schrijft Reuters. De dienst claimde het auteursrecht op foto's die afkomstig waren van andere organisaties.

 

Visual China had zich onder meer het auteursrecht toegeëigend van de eerste foto van een zwart gat. De foto was gemaakt door een team van tweehonderd wetenschappers van de Event Horizon Telescope.

Het bedrijf heeft op het Chinese sociale medium Weibo zijn excuses aangeboden, nadat het online onder vuur kwam te liggen. De website van Visual China is tijdelijk offline gehaald. In een statement laat de dienst weten dat de fouten zijn ontstaan door "zwak management". Het bedrijf is samen met autoriteiten een onderzoek gestart. Visual China vroeg gebruikers ook een vergoeding voor afbeeldingen van de Chinese vlag en het nationale wapen. Het bedrijf zegt te werken aan verbeteringen in de dienst. "We zullen onze fouten rechtzetten en hiervan leren."

De dienst biedt naar eigen zeggen 40 miljoen plaatjes en 1,25 miljoen video's aan."

 

Lees het nieuwsbericht hier