De Nederlandse Franchise Code en Wet Acquisitiefraude – waarheen leidt de weg?

Print this page 20-04-2017
B914906

BMM Bulletin 1/2017, p. 10-15, Jan-Willem Kolenbrander: Franchise is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Nederlandse winkelstraten. Franchiseformules als Albert Heijn, HEMA, McDonald’s, Jamin, Bakker Bart, Bruna en Etos zijn in nagenoeg elke stad wel te vinden. Maar er zijn nog veel meer formules actief in Nederland – ruim 750.

Mij is door de BMM-redactie gevraagd jullie – de lezers – bij te praten over enkele actualiteiten binnen de franchisebranche. In dat kader ga ik graag in op de Nederlandse Franchise Code en wat de Wet Acquisitiefraude nu voor franchise betekent. Dit zijn weliswaar aanzienlijk minder IE-gerelateerde onderwerpen dan de titel van dit tijdschrift doet rechtvaardigen, maar desalniettemin hoop ik dat het net zo interessant is.

 

[…]

 

Hoewel franchise als samenwerkingsvorm al vele jaren oud is, blijft zij zich ontwikkelen. En dat is uiteraard positief te noemen, omdat de franchisebranche daarmee kan inspelen op een steeds veranderende wereld. Zowel ten aanzien van de Nederlandse Franchise Code als de Wet Acquisitiefraude is het op dit moment nog afwachten hoe een en ander in de praktijk zal uitpakken, maar een ding is zeker – Franchise blijft hot!”