Nyske Blokhuis

Print this page
Nyske Blokhuis

 

N. Blokhuis, M.Sc. 

(Nyske)

Nederlands & Europees Octrooigemachtigde

(Associate Partner)

e-mail

Profiel

EP&C

Rubensstraat 165 B1
B-2300 Turnhout 
België

Tel:+32 14 481 040

www.epc.nl

 

Praktijk

Specialisaties: voeding & argo machinebouw, coatings, metallurgie, automotive, mechatronica, bouw- en installatieproducten, boortechnologie, platforms & schepen, consumentenproducten, land- en tuinbouw, machinebouw, tuinbouwtechnologie, land- en tuindbouw, verpakkingen.

 

Nyske Blokhuis studeerde werktuigbouwkunde in Eindhoven en is sinds 2001 als octrooigemachtigde verbonden aan EP&C. Daarvoor werkte ze als ontwerper van machines en als schadeonderzoeker.

Naast haar werk als octrooigemachtigde is Nyske actief in het opleiden van beginnende en meer ervaren octrooigemachtigden. Aan de Universtiteit Maastricht bereidt ze kandidaat-octrooigemachtigden voor op het Europees examen, in een opleiding die ze zelf mede heeft opgezet. Ze is bij deze universiteit gastdocent voor de masteropleiding Intellectual Property and Knowledge Management. Ook is ze tutor bij de workshop Oral Proceedings van de European Patent Academy. Met coauteur Cees Mulder schreef ze het boek Smart in C: A simple and efficient methodology for Paper C of the European qualifying examination. Ook is Nyske co-auteur van het boek Tactics for D, a methodology for  EQE Paper D.

Nyske is deskundig, toegankelijk, ondernemend en creatief. “Cliënten zien ons vaak als jurist. Na al die jaren ben ik ook nog steeds de techneut die het leuk vindt om onder de motorkap te kijken. Ik vind het boeiend en uitdagend om de technologie van klanten helemaal te doorgronden. De bescherming van hun rechten moet zo ruim mogelijk zijn. Daarom zoek ik altijd naar zoveel mogelijk variaties op een nieuw idee. Als iets linksom kan, kan het vaak ook rechtsom. Je kunt pas goed met je cliënt meedenken als je zelf net zo enthousiast en gedreven bent.”