Hendrik Jan Brookhuis

Print this page

Hendrik Jan Brookhuis

H. Brookhuis, M.Sc.

(Hendrik Jan)

Octrooigemachtigde
(partner)

e-mail

Profiel

EP&C

Lange Kleiweg 6-28

2288 GK Rijswijk

www.epc.nl

 

Praktijk

Specialisaties: platforms & schepen, machinebouw, verpakkingen, automotive, transport- en opslagsystemen, medische apparatuur, bouw-en installatieproducten en maritieme techniek.
 

Hendrik Jan Brookhuis studeerde werktuigbouwkunde in Enschede en is sinds 1991 aan EP&C verbonden als octrooigemachtigde.  Met open intensieve samenwerking en begrijpelijke communicatie staat hij met zijn team dagelijks innoverende bedrijven bij. Het effectief inzetten van IP rechten is daarbij zijn leidraad. Het beschermen van een vinding, maar ook het actief analyseren en acteren tegen mogelijke rechten van de concurrentie, zijn daarbij kernactiviteiten. Hij speelt regelmatig een rol in productontwikkeling door in kaart te brengen wat de rechten van derden zijn en hoe daarmee om te gaan. Ook treedt hij veelvuldig op bij rechtszaken, opposities en andere juridische procedures in binnen- en buitenland.

In het kader van het wereldwijde netwerk van EP&C is Hendrik Jan verantwoordelijk voor de contacten in Noord-Amerika.

Hendrik Jan is snel van begrip, kritisch, optimistisch en betrouwbaar. “Onze cliënten willen niet perse een patent maar vooral effectief werken aan hun toekomst. Door onze kennis en ervaring steeds weer kritisch en gepast in te zetten, kunnen we een werkelijke bijdrage leveren. Het succes of zelfs maar de kans daarop van onze cliënten is een enorme drijfveer.”