Jens van den Brink

Print this page

Mr. J.P. van den Brink

(Jens)
Advocaat (2000)

e-mail

Profiel

Kennedy Van der Laan N.V.
Molenwerf 16

1014 BG Amsterdam

Tel. 020-5506633

e-mail


Praktijk

Jens is partner bij de praktijkgroep IE & Media, waar hij leiding geeft aan het mediateam. Hij is procesadvocaat in mediazaken met een hands-on aanpak en jarenlange ervaring in het verdedigen van media.

 

Zowel het Kennedy Van der Laan mediateam, als Jens persoonlijk, hebben de hoogste ranking in zowel Legal500 als Chambers. Jens adviseert en procedeert voor nationale en internationale mediabedrijven, vaak op het snijvlak van IE, privacy, vrije meningsuiting en andere fundamentele rechten. Hij procedeert vooral in zaken over vrije meningsuiting, auteursrecht en internet. Jens behandelt ook vaak kwesties in het entertainmentrecht, variërend van portretrechten tot format- en licentiekwesties. Hij is gewend om te gaan met grote druk en mediagevoelige zaken, waarin tijd essentieel is. Het mediateam van Kennedy Van der Laan heeft de ervaring om, indien nodig, in enkele uren klaar te staan voor een proces over de media.

 

Jens studeerde rechten aan Kings College London, Columbia University in New York en aan de Universiteit van Amsterdam. Hij geeft regelmatig cursussen over media-, internet- en intellectueel eigendomsrecht en is hoofdredacteur van mediarecht blog Media Report.