Ricardo Dijkstra

Print this page

R. Dijkstra
(Ricardo)

Partner

e-mail

Profiel

Vondst Advocaten
Jacob Obrechtstraat 56
1071 KN Amsterdam

Tel: +31 (0)20 504 2000
http://www.vondst-law.com/

Praktijk

In september 2014 is Ricardo als partner toegetreden bij Vondst. Daarvoor was hij het hoofd van de octrooiprocespraktijk van een groot Nederlands advocatenkantoor, waar hij ruim dertien jaar werkzaam was.

 

Ricardo is gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht, waarbinnen hij vooral procedeert in (grensoverschrijdende) octrooirechtelijke en know-how geschillen en geschillen met betrekking tot life sciences en medische hulpmiddelen. Naast octrooiprocedures op het gebied van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen procedeert Ricardo ook over octrooien op het gebied van werktuigbouw, elektronica en chemie.

 

Daarnaast, bij fusies en overnames en beursnoteringen, stelt Ricardo due diligence rapportages of opinies op over de intellectueel eigendomsrechtelijke aspecten van ondernemingen evenals over aspecten met betrekking tot regelgeving inzake geneesmiddelen, medische hulpmiddelen, voedingsproducten, gezondheidsproducten en cosmetica. In dat kader is hij tevens betrokken geweest bij diverse herstructeringen van wereldwijde octrooiportfolio’s.