Ronald Korenstra

Print this page

R. Korenstra

(Ronald)

Kwekersrechtgemachtigde

Merken- en modellengemachtigde

e-mail

Profiel

AOMB Intellectual Property Consultants

Professor Dr. Dorgelolaan 30

5613AM Eindhoven

Tel: +31 (0)40 243 3715 

https://www.aomb.nl

ippt.png

Praktijk

Ronald Korenstra is sinds 1998 werkzaam als kwekersrechtgemachtigde en Europees en Benelux merken- en modellengemachtigde bij AOMB Intellectual Property. De combinatie van juridische kennis van het intellectueel eigendom met de strategische visie op het succesvol introduceren van nieuwe rassen maakt hem bij uitstek de IE adviseur op kwekersrechtgebied voor de land- en tuinbouw en sierteeltsectoren. Naast het kwekersrecht houdt Ronald zich bezig met de bescherming van merken en modellen. Ronald maakt binnen AOMB deel uit van Business Unit Intermediairs.

 

Vanuit Business Unit Intermediairs heeft Ronald veel te maken met agenten en bedrijven buiten Nederland en Europa. Zijn internationale focus ligt met name op Zuid-Amerika en Afrika vanwege de dynamiek in de agrarische sector. Ronald heeft een uitgebreid internationaal werkverleden, waardoor hij bovengemiddelde kennis en ervaring heeft van culturen. Iets wat hem goed van pas komt bij het internationale aspect van zijn functie.

 

Wat Ronald daarnaast sterk maakt in zijn rol als IE adviseur is zijn dienstverlenende karakter in combinatie met een gezonde dosis assertiviteit, om zodoende problemen voor zijn cliënten op te kunnen lossen.

 

Ronald heeft zowel zakelijk als privé een brede interesse. Zo houdt hij zich bezig met bestuursactiviteiten binnen diverse organisaties, waaronder de Koninklijke Nederlandse Hockeybond. Maar ook aan lezen, familie en buiten in de natuur zijn besteedt Ronald graag zijn vrije tijd.