Leythem Wall

Print this page
 

L. Wall

(Leythem)

Partner
Octrooigemachtigde

e-mail

Profiel

HGF Netherlands

Zuid-Hollandlaan 7
2596 AL Den Haag
Tel: +31 (070) 240 0899

e-mail

ippt.png


Praktijk

Leythem is een Europese en Britse octrooigemachtigde die gespecialiseerd is in de chemische, consumentenproducten, energie, materiaal en medische sector. Na in privépraktijken en de industrie te hebben gewerkt voor Europese en Amerikaanse bedrijven, in het Verenigd Koninkrijk en in het buitenland, bevindt hij zich in een unieke positie om de behoeften van zijn klanten te begrijpen en een commercieel gerichte service te bieden die waarde toevoegt aan hun bedrijven.

 

De specialiteiten van Leythem omvatten Europese, PCT- en UK-octrooiaanvragen, vervolging, opmerkingen van derden, oppositie en beroep, meningen over inbreuk en validiteit, vrijheid van werken en rechtmatigheidstoetsing. Voorafgaand aan HGF was hij een partner in het kantoor in Londen van een groot Amerikaans IP-advocatenkantoor, en daarvoor in huis IP-advies voor enkele van 's werelds grootste multinationals. Hij heeft daarom een ​​schat aan ervaring in het bedenken van wereldwijde octrooienstrategieën, waaronder het opstellen en vervolgen van octrooiaanvragen voor succes in zowel Europa als de VS.

 

Hij heeft specifieke expertise en uitgebreide ervaring in Oppositie en Beroep, en vertegenwoordigt regelmatig cliënten in Mondelinge procedures voor het Europees Octrooibureau (EPO) als leidende raadsman op een breed scala van technische gebieden. Hij heeft talloze verdedigende en aanstootgevende opposities gewonnen, waaronder meerpartijenprocedures en succesvolle coördinatie met geschillen in meerdere rechtsgebieden, zoals het VK, Duitsland, de VS, China, Japan, Korea en India. Leythem heeft ook een goed begrip van Amerikaanse post-beursuitdagingen (IPR's en PGR's) en hoe deze het best kunnen worden gecoördineerd met EPO-opposities.

 

Leythem is een actief lid van vooraanstaande IE-organisaties in het VK, Europa en de VS, waaronder het CIPA Litigation Committee, het IPO European Practice Committee, de RSC Law Group en de European Qualifying Examination Committee (opposition paper). Hij zit ook in de raad van de European Patent Litigators Association (EPLIT), die de vertegenwoordiging van Europese octrooigemachtigden in het toekomstige Unified Patent Court (UPC) bevordert. Als frequent auteur en docent octrooirecht heeft Leythem talloze artikelen gepubliceerd in juridische tijdschriften en gesproken op een aantal internationale programma's en conferenties in Europa, de Verenigde Staten en Azië, en ook voor tal van Fortune 500-bedrijven.

 

A Chartered Scientist (CSci), Chartered Chemist (CChem) en een European Chemist (EurChem), Leythem heeft een Masters degree (eerste klas) in Chemistry aan de universiteit van Oxford. Hij heeft ook postdoctorale certificaten in IP Law (Queen Mary, University of London), IP Litigation and Advocacy (Nottingham Law School) en een diploma in Patent Litigation in Europa (Universiteit van Straatsburg).