Marco Coolen

Print this page

M. Coolen

(Marco)

Octrooigemachtigde

e-mail

Profiel

AOMB Intellectual Property Consultants

Professor Dr. Dorgelolaan 30

5613AM Eindhoven

Tel: +31 (0)40 243 3715 

https://www.aomb.nl

ippt.png

Praktijk

Na afronding van zijn studie aan de TU/e Eindhoven in 1998 trad hij in dienst bij Philips. In 2003 ronde hij succesvol zijn MBA opleiding af waarna hij verschillende technische en commerciële management posities bij Philips en Océ vervulde. Marco is sinds september 2013 werkzaam bij AOMB, waar hij de beroepsopleiding tot octrooigemachtigde startte. Sinds juli 2018 heeft Marco officieel de titel Europees en Nederlands octrooigemachtigde.

 

Door zijn ruime ervaring in het bedrijfsleven en brede achtergrond, heeft Marco bijna alles wat binnen een bedrijf voorbij komt wel gezien en gedaan. Hierdoor heeft hij een uitstekend gevoel voor ondernemerschap ontwikkeld. Dit stelt hem in staat om op strategisch niveau met MKB-ondernemers mee te denken over de inzet van intellectueel eigendom.

 

Octrooien vergelijkt Marco met gereedschap: als je het niet kent, gebruik je het niet. Als je het koopt en je weet niet wat je er mee wil, ligt het in een hoekje te verstoffen. Marco’s grootste talent is samen met MKB-ondernemers zoeken naar de redenen waarvoor zij intellectueel eigendom willen aanschaffen. Als je dat weet, kunt je het zo optimaal mogelijk inzetten.

 

Marco omschrijft zichzelf als een rustig en toegankelijk persoon die altijd in is voor een goed gesprek.