Mark Jolink

Print this page

Mark Jolink

M. Jolink, Ph.D.

(Mark)

Nederlands & Europees Octrooigemachtigde

(Associate Partner)

e-mail

Profiel

EP&C

Euclideslaan 53

3584 BS Utrecht

Tel: +31 (0)30 273 75 10

www.epc.nl

 

Praktijk
Specialisaties: food & nutrition, medische apparatuur, TTO, bio-based product technology, biotechnology & biochemistry, consumentenproducten, healthecare & medicine en tuinbouwtechnologie.

 

Mark Jolink studeerde Bioprocestechnologie aan de Wageningen Universiteit en is sinds 2010 aan EP&C verbonden als octrooigemachtigde. Na zijn studie is hij gepromoveerd aan de Radboud Universiteit op het gebied van innovatiemanagement in de Life Sciences sector.

Sinds 2017 is Mark als IP partner verbonden aan meerdere acceleratieprogramma’s voor startupbedrijven, waaronder StartLife op de campus van Wageningen Universiteit, Novel-T op de campus van de TU Twente, en Briskr in Nijmegen, waar hij startups adviseert met hun IP strategie. 

Mark heeft vele octrooiaanvragen geschreven op het gebied van voeding, biotechnologie en farma, en heeft ervaring in uiterst complexe octrooizaken in de Life Sciences. Ook geeft Mark regelmatig lezingen en workshops op het gebied van IP strategie. “De sleutel is om complexe technische en juridische informatie te vertalen naar woorden die ook niet-specialisten kunnen begrijpen, en om altijd te focussen op de business doelen van onze cliënten”.

 

Door de jaren heeft Mark uitgebreide octrooiervaring opgedaan op gebied van functional foods, plantenbiotechnologie, CRISPR-Cas, antilichaamtechnologie, CAR T-celtherapie, en op het gebied van aanvullende beschermingscertificaten voor geneesmiddelen, waaronder voor een aantal blockbuster-producten zoals olaratumab, lotilaner en andere.

 

Mark is breed geïnteresseerd in technologie en wetenschap, probeert dingen uiteen te rafelen om tot de kern te komen en laat zich niet snel van de wijs brengen. “Als octrooigemachtigde probeer je het maximale te halen uit de technische, juridische en strategische mogelijkheden om zo een nieuw product of proces breed te beschermen tegen namaak. Zo creëren we ondernemingsruimte om van de uitvinding een innovatie te maken.”