KienhuisHoving

Print this page

KienhuisHoving

Kantoor Enschede

Pantheon 25

7521 PR Enschede

 

Tel: +31 88 480 40 00
www.kienhuishoving.nl

e-mail

 

Kantoor Utrecht

Koningslaan 62

3583 GP Utrecht

 

Tel: +31 88 480 41 50

Praktijk

 

INTELLECTUELE EIGENDOM, ICT-RECHT & PRIVACY

Onze advocaten IE-, ICT- en Privacy staan altijd voor u klaar. Met uitgebreide ervaring en kennis op het gebied van intellectueel eigendomsrecht, ICT-recht en privacyrecht adviseren wij u over de meest complexe kwesties. Mocht u rechtsmaatregelen willen treffen of onverhoopt een geschil hebben, dan staan wij ook graag aan uw zijde.

 

Intellectuele Eigendom

Aan creatieve auteurs, uitvinders en andere ontwikkelaars worden tal van rechten geboden om de resultaten van hun werkzaamheden te beschermen. Wij lossen vraagstukken over onder andere auteursrechten, octrooien, modellen, merken, handelsnamen, domeinnamen, databanken en bedrijfsgeheimen voor u op.

 

ICT

ICT speelt een onmisbare rol in onze samenleving. ICT is niet alleen ‘handig’, maar speelt bij veel organisaties een cruciale rol. Zonder ICT kan de normale bedrijfsvoering vaak niet doorgaan. Het is van cruciaal belang om de juridische kant van het verhaal goed te regelen. Waaraan moet een op te leveren systeem voldoen? Wat zijn de gevolgen als het systeem niet voldoet? En wie is aansprakelijk als het echt fout gaat? Wij helpen u graag verder.

 

Privacy

Met de komst van de AVG in 2018 werd privacywetgeving voor elke organisatie verplichte kost. Een toegenomen ‘privacy-bewustwording’, nieuwe rechten voor betrokkenen en de uitgebreide handhavingsmogelijkheden van de Autoriteit Persoonsgegevens maken het voor elke organisatie van cruciaal belang om ‘compliant’ te zijn met de AVG. Ook de andere toepasselijke privacywetgeving, onder andere de Uitvoeringswet AVG en de Telecommunicatiewet, moeten daarbij niet uit het oog worden verloren. Wij beschikken over de juiste actuele kennis van (en een scherpe blik op) de huidige stand van zaken.

 

Wilt u toegang tot standaarddocumenten en –modellen op het gebied van de AVG? Raadpleeg dan ons PrivacyPortaal. Inloggegevens vraagt u aan via een e-mail naar [email protected].

 

Diensten

Wij adviseren, beoordelen overeenkomsten of stellen deze op, onderhandelen, ondersteunen bij conflictbeslechting en procederen. Onze diensten stoppen uiteraard niet bij de grenzen van het IE-, ICT- en privacyrecht. Waar nodig werken wij efficiënt en vakkundig samen met onze collega’s van andere praktijkgroepen.

 

Contact

Heeft u een specialist nodig op het gebied van IE-, ICT- en/of privacyrecht? Of wilt u eens vrijblijvend sparren? Neem dan gerust contact met ons op via de contactgegevens op deze pagina.

 

KienhuisHoving advocaten en notarissen Kantoor Utrecht

Pantheon 25

7521 PR Enschede

Tel: +31 88 480 40 00

E-mail: [email protected]

Koningslaan 62

3583 GP Utrecht
Tel: +31 88 480 41 50

 

 

Advocaten
Lesley Broos

Roeland de Bruin

John Jansen