Actualiteiten Auteursrecht én sterren én voetbal kijken in Leiden

01-11-2022 Print this page
B916443

Uit het persbericht: ''Maandag 7, 14 en 21 november 2022 van 15.45 tot 19.15 uur (21 november van 14.45 tot 18 uur)

 

In november 2022 is voor de 29ste (negenentwintigste) maal de PAO cursus Actualiteiten Auteursrecht

Wij willen dit jaar iets bijzonders doen: de Leidse Sterrewacht, waar de cursus al jaren plaatsvindt, is de oudste nog bestaande universitaire sterrenwacht ter wereld. De koepels van het classicistische gebouw uit 1861, gebouwd naar voorbeeld van de sterrenwacht in Sint Petersburg, huisvesten vier prachtige, grote, goed onderhouden telescopen uit de negentiende en twintigste eeuw, die nog elke week worden gebruikt. Gebleken is dat veel deelnemers aan de actualiteitencursus de collegezaal en de borrelruimte van de Sterrewacht goed kennen, maar lang niet iedereen blijkt ooit in het echt de manen, stormen en wolkenbanden van Jupiter, of de ringen van Saturnus te hebben gezien. Daar gaan we wat aan doen. Samen met onze cursusdocent Sikke Kingma – behalve cassatieadvocaat amateur-astrofotograaf en betrokken bij de Werkgroep Leidse Sterrewacht – neem ik jullie een van de avonden, als het tenminste onbewolkt is, mee naar een van de koepels. Dan kunnen we door een historische kijker een blik werpen op een van de grote planeten – die zich alleen wat aantrekken van de wetten van de zwaartekracht en niet van de laatste jurisprudentie van het Hof van Justitie.

Verder is het programma op 21 november iets aangepast. We beginnen dan wat eerder, om 14.45 uur, zodat we om 18.00 uur gezamenlijk de tweede helft kunnen bekijken van de voetbalwedstrijd Nederland-Senegal op een groot scherm in de borrelruimte.

Tenslotte melden we nog even dat er dit keer speciale aandacht is voor handel in tv-fomats, voor de transparantieplicht in de praktijk en voor ‘Kwantum/Vitra’.

Volledig programma en aanmelden

(Voor studenten, wetenschappers en rechters (en griffiers) is deelname dit jaar gratis. Mail even voor de kortingscode met pao@law.leidenuniv.nl).

En het is altijd erg gezellig, met van oudsher de door Feer Verkade geïntroduceerde ‘maaltijd-vervangende happen’.''