Auke Kok moet boek Johan Cruijff rectificeren

Print this page 15-11-2019
B915894

Update - via Nu.nl: "Kok zegt zijn informatie van drie betrouwbare bronnen te hebben, maar heeft hun beweringen niet voorgelegd aan de stichting. "En daarmee heeft Kok niet gehandeld overeenkomstig de goede journalistieke beginselen", oordeelde de rechter. 

 

[...] De uitgeverij moet een inlegvel aan het boek toevoegen waar deze rectificatie op staat. Ook moet de passage over de betaling uit de volgende druk van het boek gehaald worden. Kok, de auteur van het boek zei vrijdag dat hij inmiddels twijfelt aan de waarheid van zijn bewering dat Johan Cruijff geld heeft gekregen van de Johan Cruyff Foundation. Hij is bereid dit publiekelijk recht te zetten."

 

Lees het volledige bericht hier.

 

----------

Oorspronkelijk bericht

 

Nu.nl bericht: "De Johan Cruyff Foundation heeft een kort geding aangespannen tegen auteur Auke Kok, die in zijn nieuwe boek Johan Cruijff - De biografie beweert dat er vanuit de stichting betalingen zijn gedaan aan de in 2016 overleden voetballegende. Het kort geding dient vrijdagmiddag om 13.30 uur bij de rechtbank van Amsterdam.

 

De stichting bracht naar aanleiding van de beweringen van Kok donderdag al een verklaring naar buiten en zei toen juridische stappen te overwegen. Kok schrijft in de biografie dat Cruijff zich jaarlijks 1 miljoen euro liet betalen vanuit de stichting. "Ik heb dat uit drie bronnen - onafhankelijk van elkaar - die alle drie Cruijff ook een warm hart toedragen", vertelde hij in De Wereld Draait Door. [..]"

 

Lees het volledige bericht op nu.nl