Baker McKenzie Amsterdam verwelkomt Benjamin van Kessel als partner Intellectueel Eigendom, Tech en Commerciële Contracten

03-01-2022 Print this page
B916316

Amsterdam, 3 januari 2022 – Internationaal advocatenkantoor Baker McKenzie heeft Benjamin van Kessel (46) per 1 januari 2022 tot partner Intellectueel Eigendom, Technologie en Commerciële Contracten benoemd. Hij maakt de overstap van Eversheds Sutherland en gaat bij het Amsterdamse kantoor van Baker McKenzie de lokale marktpositie verstevigen.

 

Corinne Schot, managing partner van Baker McKenzie Amsterdam: "Benjamin komt terug bij het kantoor met zestien jaar ervaring en heeft een sterke reputatie opgebouwd als advocaat op het gebied van intellectueel eigendom en commerciële contracten. Zijn benoeming helpt met het verstevigen van onze lokale marktpositie, terwijl wereldeconomieën steeds globaler en data-driven worden. We zijn erg blij dat we hem weer mogen verwelkomen!"

 

Van Kessel ziet veel positieve aspecten aan zijn stap: "Mijn terugkeer naar Baker McKenzie maakt me om meerdere redenen blij, waaronder Baker McKenzie’s wereldwijde aanwezigheid, het cliëntenbestand en de kwaliteit van de internationale data- en tech-praktijkgroep. Maar boven alles kijk ik uit om weer samen te werken met de collega’s in Amsterdam. Nadat ik de eerste tien jaar van mijn carrière bij Baker McKenzie heb doorgebracht, voelt dit voor mij echt als thuiskomen.”

 

Over Benjamin van Kessel

Met zestien jaar ervaring is Benjamin een toonaangevende advocaat op alle gebieden van het intellectueel eigendomsrecht, waaronder merken, octrooien, auteursrechten en modelrechten. Hij adviseert zijn (internationale) cliënten over zowel contentieuze als niet-contentieuze zaken en heeft ruime ervaring in IE en IT transactiewerk en (fiscaal gedreven) IE herstructureringen. Zijn cliënten bestaan voornamelijk uit Amerikaanse en Europese multinationals. Benjamin maakt de overstap van Eversheds Sutherland, waar hij de IP, IT Commercial Contracts afdeling van kantoor Amsterdam leidde. Verder is hij lid van de Nederlandse Orde van Advocaten en lid van de International Association for the Protection of Intellectual Property (AIPPI), de Nederlandse Vereniging voor Reclamerecht (VvRr) en de Vereniging voor Benelux Merken- en Modellen (BMM).

 

 

Over Baker McKenzie

Baker McKenzie Amsterdam N.V. telt meer dan 300 medewerkers, waarvan circa 160 advocaten, fiscalisten, notarissen en economen. Het kantoor is gevestigd aan Claude Debussylaan in Amsterdam. Managing Partner is Corinne Schot.

  • Baker McKenzie Amsterdam was het eerste advocatenkantoor in Nederland dat zich aansloot bij een multinationaal netwerk (1957) en het eerste kantoor met een geïntegreerde civielrechtelijke, fiscale en notariële praktijk.
  • Baker McKenzie verleent sinds 1945 hoogwaardige adviezen en juridische diensten aan een groot aantal van 's werelds meest dynamische en succesvolle organisaties. Het bijstaan van cliënten bij het doorgronden van en gedijen in verscheidene juridische, politieke, sociale en economische systemen heeft ons niet alleen tot een van de grootste advocatenkantoren in de wereld gemaakt, maar ook tot het eerste kantoor dat werkelijk wereldwijd aanwezig was.
  • Baker McKenzie heeft 77 kantoren in 46 landen en telt wereldwijd meer dan 6000 plaatselijk bevoegde en internationaal ervaren advocaten, notarissen, fiscalisten en economen.