BNO zoekt jurist

Print this page 03-05-2019
B915736

"Wij zijn op zoek naar een deskundige en enthousiaste collega: Jurist BNO.

 

Wat ga je doen?

Je staat ontwerpers en ontwerpbureaus bij op juridisch gebied en beantwoordt hun vragen over auteurs-, contractenrecht en andere juridische aangelegenheden.

Je levert een bijdrage aan het maken en up-to-date houden van documenten, contracten en dossiers die onze creatieve professionals nodig kunnen hebben.

Je geeft gastlessen over de juridische aspecten van een ontwerppraktijk.

Je staat het team en het bestuur van de BNO bij met juridisch advies en het implementeren van wet- en regelgeving in de eigen organisatie (AVG e.a.).

Je onderhoudt contacten met auteursrechtorganisaties, overheidsinstanties en andere partijen die van belang zijn voor de beroepsgroep.

Je geeft dus niet alleen eerstelijns juridisch advies op maat, maar je bent ook betrokken bij collectieve en voorwaardenscheppende aangelegenheden. 

Samen met de collega-jurist en onze zakelijk adviseur vorm je BNO-advies.

 

Wie ben jij?

Je:

  • hebt een WO-studie Nederlands Recht afgerond
  • hebt een aantal jaren ervaring als jurist op het gebied van het intellectuele eigendomsrecht, bij voorkeur binnen de advocatuur
  • beschikt over ervaring in de creatieve industrie en hebt affiniteit met vormgeving
  • bent op de hoogte van actuele wet- en regelgeving voor ondernemers
  • past in de rol van belangenbehartiger voor zowel het individu als het collectief
  • bent servicegericht, toegankelijk en accuraat
  • communiceert helder, zowel mondeling als schriftelijk
  • bent bij gelegenheid ook ’s avonds beschikbaar voor events en bijeenkomsten
  • kiest bewust voor een baan in de non-profit sector, waarin je van onschatbare waarde bent voor designers en designbureaus.

 

Wat bieden wij?

Een afwisselende functie binnen de grootste community van designers in Nederland. Een positie waarin je je beweegt onder makers en denkers die een belangrijke stempel drukken op de wereld om ons heen.

Een hecht team van (14) collega’s en een fijne werkplek in hartje Amsterdam.

We gaan uit van een werkverband van vier dagen per week. Het salaris op basis van 32 uur bedraagt bruto tusen de € 3.200,- en  € 3.500,-, passend bij je ervaringsniveau.

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een aantrekkelijke pensioenregeling, 24 vakantiedagen per jaar (op fulltime basis) en er is een telefoon- en een reiskostenvergoeding.

 

De Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

De BNO is de belangrijkste vertegenwoordiger van de ontwerpsector in Nederland en verenigt zowel zelfstandig ontwerpers als ontwerpbureaus. Vrijwel alle ontwerpdisciplines zijn vertegenwoordigd.

 

Interesse?

Wil je meer weten over deze functie, neem dan per mail contact op met Rita van Hattum.

Direct solliciteren? Stuur dan je CV en motivatie vóór 24 mei  aan vacature@bno.nl onder vermelding van 'vacature Jurist BNO’.

 

Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

WG-plein 600

1054 SK Amsterdam

E vacature@bno.nl

www.bno.nl"