BOIP van plan om vanaf 25 mei weer normale termijnen te hanteren

Print this page 11-05-2020
B916039

BOIP bericht: "Vandaag is er een nieuwe mededeling DG geplaatst. Hierin wordt aangekondigd dat BOIP van plan is om 25 mei als BAU-datum (´Business as usual´-datum) te hanteren. Na deze datum zullen, als de maatschappelijke omstandigheden in de tussentijd niet verslechteren, alle nieuwe termijnen weer op de normale manier gelden.

 

Dit heeft voor u deze gevolgen:

 

- Alle termijnen (inclusief die voor betalingen) die in de periode van 16 maart tot en met 24 juni zijn verlopen of zullen verlopen, zullen verlopen op 25 juni 2020.

- Alle nu al lopende termijnen die op 25 juni of later aflopen, blijven onveranderd.

- Alle nieuwe termijnen die vanaf 25 mei worden gegeven hebben hun normale looptijd, ook als deze voor 25 juni aflopen. Omdat het gaat om termijnen die pas na de BAU-datum zijn verleend, vallen deze

niet onder de uitstelmaatregel.
- Voor opposities geldt dat merkaanvragen waarvoor de termijn om er tegen te opponeren afliep of afloopt in de periode van 16 maart tot en met 24 juni, tot en met 25 juni geopponeerd kunnen worden. - Tegen bepaalde aanvragen kan dus alsnog oppositie worden ingesteld, ondanks dat deze nu als ingeschreven in het online register staan. Het betreft de aanvragen die zijn gepubliceerd in de periode van 14 januari tot en met 24 april.
- Zoals altijd geldt dat reacties in inter-partes procedures die voor het einde van de termijn worden ingediend, ertoe leiden dat de gegeven termijn afloopt. Dit is alleen anders als de gebruiker expliciet aangeeft zich het recht voor te behouden om de resterende termijn te gebruiken. [...]

 

Een aantal praktische voorbeelden en uitwerkingen hiervan vindt u op onze speciale FAQ pagina. [...]

 

Is uw termijn verlengd? Dan verzoeken wij u om vooral niet tot het einde te wachten met reageren. Dit kan tot gevolg hebben dat u langer moet wachten op een bevestiging of reactie van ons. [...]"

 

Lees hier meer.