DDoS-aanval zorgt voor problemen bij websites van de Rechtspraak

10-11-2021 Print this page
B916298

Vanwege een DDoS-aanval zijn sinds dinsdagochtend websites van de Rechtspraak slecht bereikbaar. Burgers, advocaten en andere professionele procespartijen kunnen problemen ondervinden bij het bezoeken van rechtspraak.nl en het raadplegen van online registers en - formulieren. Ook is het niet mogelijk om online zittingen bij te wonen en zijn diensten waarvoor moet worden ingelogd (zoals de roljournalen, Mijn Rechtspraak, Mijn Strafdossier en andere portalen) slecht bereikbaar.

 

Bij een DDoS-aanval (distributed denial of service-aanval) wordt een grote hoeveelheid verkeer op een server afgestuurd. Omdat de server dat niet kan verwerken, lopen de diensten die vanaf die server draaien vast.

 

Oplossing

De Rechtspraak werkt in overleg met externe leveranciers aan een structurele oplossing, maar er kan helaas geen voorspelling worden gedaan hoe lang de problemen nog duren. Het advies aan gebruikers van de bovenstaande diensten is om het later nog een keer te proberen. De data van bezoekers is niet in gevaar.

De Rechtspraak doet aangifte van de aanval.

 

Lees het persbericht hier