De thuiswerkplek van…. Sander Petit - Petit Legal

07-04-2020 Print this page
B916016

 

De Thuiswerkplek van Sander Petit, Petit Legal

 

Waar

Mijn thuiswerkplek bevindt zich in de woonkamer van ons appartement. Mijn partner is op maandag vrij en mijn dj-set staat er daarom van vrijdagmiddag tot maandagavond. Het is een welkome afwisseling om tijdens pauzes te oefenen met draaien, al zijn al mijn optredens voor de komende periode gecanceld (naast het zijn van advocaat, treed ik op als dj, het Advocatenblad interviewde mij daar al eens over).

 

Boeken

Ik was met een muziekcontract bezig en dus ligt het boek All You Need To Know About The Music Business van Donald M. Passman op tafel. Passman is een van de bekendste Amerikaanse entertainmentadvocaten en het boek wordt gezien als de bijbel van de muziekindustrie.

 

Aan de muur

Aan de muur hangt een gelimiteerde opgave van het werk “Remarks on Colour” van de Amsterdamse lichtkunstenaar Meeus van Dis. Het is een van zijn laatste werken in de legendarische, maar helaas in 2015 gesloten Club Trouw. Trouw was muzikaal gezien een belangrijke plek voor mij persoonlijk, maar ook voor het Amsterdamse nachtleven, omdat het de eerste club was die een 24-uurslicentie kreeg. De club kon daarmee 24 uur per dag openblijven. Dit zorgde voor een enorme boost voor het nachtleven en de creatieve pioniersrol die Nederland daarin heeft. Eberhart van der Laan was persoonlijk bij die uitreiking aanwezig en draaide zelfs het eerste nummer van de avond.

 

Bittere noodzaak

Er zijn niet zoveel materiële dingen waar ik niet zonder zou kunnen. Belangrijker is de herinnering waarvoor ik mijn werk doe; voor een betere en nog mooiere creatieve industrie, al werkt een goede hoofdtelefoon wel mee als je met twee mensen in dezelfde ruimte aan het werk bent.

 

Grootste gemis 

Wat ik mis aan mijn kantoor is met name de rust en dat het echt een plek is die voor werk is bestemd; ik kan me daar wel beter concentreren en heb alle benodigde voorzieningen, faciliteiten, dossiers en literatuur binnen handbereik. Maar ik heb het thuis zo ingericht dat ik goed kan werken en dat is erg prettig, want het is ontzettend druk.

 

Ook uw thuiswerkplek laten zien? Stuur dan een foto met een korte beschrijving naar [email protected]