De thuiswerkplek van….merkengemachtigde Arlette Molenaar - EQUIPP

Print this page 21-04-2020
B916023

Boek9 EQUIPP.jpg

 

De Thuiswerkplek van Arlette Molenaar - E Q U I P P

 

Waar

Dit is mijn thuiswerkplek onder het dak van ons zomerhuisje. Hier ben ik nu alle weekenden en vaak plak ik een paar extra thuiswerkdagen om het weekend heen. Het is een welkome afwisseling met Amsterdam, waar ik overigens nog op mijn kantoor kan werken.

 

Aan de muur

Niets! Geen afleiding dus. Het ‘bureau’ (een simpele blankhouten plank en 2 haken, van de bouwmarkt) was ooit bedoeld als huiswerkplek, maar blijkt nu eigenlijk ook een prima werkplek te zijn. Rustig en buiten hoor je de vogels fluiten.

 

Boeken

Ook al geen boeken te zien, die liggen op mijn kantoor in Amsterdam. Vaak sleep ik mijn favorieten, Tekst & Commentaar of de blauwe “Concise”, hier mee naar toe. Ik bestel nog heerlijk ouderwetse papieren boeken, dat werkt het fijnst. Een recente aankoop is “Likelihood of Confusion in Trade Mark Law” van Jeroen Muyldermans en Paul Maeyert waar ik erg enthousiast over ben. Op mijn e-reader lees ik momenteel "The Great Believers van Rebecca Makkai", over de AIDS-epidemie in de jaren ’80 in Chicago. Geen vrolijk, maar wel een prachtig boek, vooral als je ook "A Little Life" van Hanya Yanagihara mooi vond. Overigens ben ik door de lockdown niet opeens meer gaan lezen, zoals je nu veel hoort, ik lees altijd al veel.

 

Vintage?

Ja! Het rode Arne Jacobsenstoeltje heb ik ooit uit de oude Bank-Girocentrale in Amsterdam meegenomen toen dat kantoor werd gesloten en er appartementen werden gecreëerd. Ik heb het al sinds mijn studententijd en ben er aan gehecht. Het komt altijd van pas. Inmiddels heb ik ook de witte versie, vooral omdat ik het nog altijd een mooi ontwerp vind, want ze zitten niet echt lekker.

 

Bittere noodzaak

Koffie.

 

Grootste gemis

Eigenlijk niets. Het werkt lekker rustig en ik ben boven verwachting productief op deze geïmproviseerde plek.

 

Ook uw thuiswerkplek laten zien? Stuur dan een foto met een korte beschrijving naar redactie@boek9.nl

 

​​