DesignEuropa Awards 2020 vinden plaats in Eindhoven

Print this page 02-10-2019
B915857

EUIPO persbericht: "De eerstvolgende editie van de DesignEuropa Awards zal plaatsvinden in Eindhoven op 20 oktober 2020.


De DesignEuropa Awards is een door het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie georganiseerd evenement dat inmiddels een vaste plaats op de internationale kalender voor industriële vormgeving heeft gekregen. Tijdens deze derde editie worden excellente ontwerpen bekroond, die op de markt worden gebracht onder de bescherming van het ingeschreven Gemeenschapsmodel, een uniek recht van intellectuele eigendom dat in de hele EU geldig is.

 

Eindhoven is wereldwijd bekend als de designhoofdstad van Nederland en als vooraanstaand internationaal centrum van creativiteit en intellectuele eigendom. De officiële uitreiking van de DesignEuropa Awards zal plaatsvinden tijdens de Dutch Design Week Eindhoven 2020 (DDW). De week wordt georganiseerd door de Dutch Design Foundation en is het grootste design-evenement in Noord-Europa.

 

Jaarlijks wordt hier het werk en de concepten van ruim 2 600 ontwerpers gepresenteerd aan meer dan 350 000 bezoekers. Design Europa 2020, georganiseerd in samenwerking met het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom, is voor de deelnemers en voor belangstellenden een unieke gelegenheid om kennis te nemen van de nieuwste trends in innoverend design en intellectuele eigendom.

 

Het indienen van voorstellen voor DesignEuropa 2020 kan vanaf 21 oktober 2019 via de website van EUIPO."

 

Lees het hele persbericht hier.

Lees het nieuwsbericht (Engels) hier.