Dutch Filmworks in cassatie in zaak over gegevens van illegale downloaders

Print this page 24-12-2019
B915932

Nrc.nl bericht: "Filmdistributeur Dutch Filmworks (DFW) legt zich niet neer bij de uitspraak van het gerechtshof in een zaak over de naam- en adresgegevens van Ziggo-klanten die illegaal hebben gedownload. De internetprovider hoeft die niet aan DFW te verstrekken, bepaalde het hof vorige maand. DFW gaat in cassatie bij de Hoge Raad, heeft het bedrijf maandag aan NRC laten weten.

[...]

Het hof plaatste onder meer vraagtekens bij de schikkingsbedragen die DFW aan de downloaders wil voorleggen. DFW mag geleden schade verhalen, maar geen boetes opleggen. De schikkingsbedragen, die tussen de 150 en 230 euro zouden liggen, lijken echter veel hoger dan het verlies dat de distributeur lijdt op een illegaal gedownloade film. The Hitman’s Bodyguard is voor een paar euro online te bekijken. Het hof vond dat DFW de schikkingsbedragen niet genoeg heeft onderbouwd.

 

Daarnaast heeft DFW volgens het hof niet goed duidelijk gemaakt hoe het kan verzekeren dat alleen daadwerkelijke downloaders een schikkingsvoorstel ontvangen. De houder van een IP-adres hoeft immers niet degene te zijn die de film illegaal van internet heeft gehaald.[...]"

 

Lees hier meer.

 

zie ook:

IEPT20190208, Rb Midden-Nederland, DFW v Ziggo

IEPT20191105, Hof Arnhem-Leeuwarden, DFW v Ziggo