Gemengde berichten (19 april)

Print pagina

B9 11116. KNVB buigt zich in mei over nieuw Bavaria-jurkje. De KNVB gaat komende maand bekijken of ze eventueel stappen onderneemt op de nieuwe voetbaljurkjes van bierbrouwerij Bavaria in Lieshout. De oranje jurkjes werden woensdag gelanceerd. 'Bavaria heeft de hand overspeeld tijdens het WK in Zuid-Afrika", aldus de woordvoerster. Lees hier meer (Omroep Brabant).

Programmagegevens. NDP Nieuwsmedia vestigen de aandacht van de Eerste Kamer op het amendement over de programmagegevens in een vandaag verzonden brief. Op korte termijn start de Eerste Kamer met de behandeling van de wijziging van de Mediawet, nu deze inclusief het amendement over de programmagegevens op 10 april jl. door de Tweede Kamer is aangenomen. Lees hier meer (NDP).Vandaag was de zitting van de Onel-zaak bij het Europese Hof van Justitie. Een verslag. De advocaat van Hagelkruis, de heer Spoor, beargumenteerde vandaag dat gebruik op communautaire schaal een zelfstandig vereiste is en dit niet kan worden gecompenseerd door andere omstandigheden zoals de omvang van het gebruik. Het achterliggende idee is hierbij dat er geen noodzaak is een Europees merk te registreren als het gebruik toch maar in een land plaatsvindt. De advocaat van Onel trademarks, mevrouw Wille, is het hier niet mee eens en voerde aan dat gebruik in een land in beginsel gebruik van een Europees merk kan opleveren. Noch de wet noch de jurisprudentie rechtvaardigt een zelfstandige eis van grensoverschrijdend gebruik. Lees hier meer (Onel).

Wereldleiders overwegen een "nieuwe ACTA".  Een gelekt document uit het overleg tussen de acht grootste economische landen wijst op een nieuwe poging de wereldwijde piraterij aan te pakken nu ACTA te controversieel blijkt. Een onlangs gehouden overleg van de grootste economieën ter wereld, de G8, blijkt onder meer gebruikt te zijn om overleg te voeren over verdere maatregelen tegen het schenden van copyright. Critici zeggen dat het de Verenigde Staten is die zijn eigen wetten aan andere landen wil opleggen en wijzen erop dat het mogelijk een nieuwe poging is het antipiraterijverdrag ACTA nieuw leven in te blazen, terwijl die nog niet eens van tafel is. Lees hier meer (Webwereld).

NRC betreurt plagiaat redacteur. De hoofdredactie van NRC Handelsblad betreurt het dat een redacteur van de krant plagiaat heeft gepleegd. Redacteur Cees Banning van NRC Handelsblad had uitspraken die directeur Bulat Subaev van Lukoil had gedaan tegen de Volkskrant zonder bronvermelding letterlijk overgenomen, zo meldde Villamedia gisteren. Lees hier meer (Nu.nl).

Duitse artiesten in 'opstand' tegen Piratenpartei. Plannen voor legalisering downloaden roepen veel weerstand op. Met de opmars van de Piratenpartei is in Duitsland een discussie losgebarsten over het auteursrecht. Steeds meer Duitse kunstenaars en artiesten vrezen voor verlies aan inkomsten als de Piraten aan de macht komen. Zij moeten niets hebben van de plannen van de nieuwe partij. Lees hier meer (Duitslandweb).

Welke belasting wordt geheven op virtuele goederen? Onlangs bepaalde de Hoge Raad dat virtuele goederen in eigendom gehouden kunnen worden. Moet ik ze dan ook aangeven als bezit? Of moet ik bij bedrijfsmatige handel daarin BTW in rekening brengen en afdragen? Lees hier meer (Ius Mentis).


CPNB velt boekenbalverbod over Boekenbal Charles Huijskens. Spindokter Charles Huijskens moet afscheid nemen van zijn schnabbelalias De Boekenbal. Zo niet, dan dreigt boekenpromotor CPNB met een kort geding. ‘Bah, de CPNB is een misselijk stel bij elkaar.’ Lees hier meer (FTM).

International Patent Forum 2012, Opening Speech of EPO President Benoît Battistelli. “But I would like to give a warning anyway: whatever will be the decision on the location of the Court, please take it quickly. Of course, it is always possible to improve but the better is the enemy of the good.  Earlier this year, the European Parliament already postponed its First Reading and the vote on the creation of the new system to an "indefinite time" in the future. Substantive misgivings are still being voiced in some quarters about the European Patent Court and the litigation arrangements, which are a fundamental element of the proposed system. In my opinion, it is a mistake to believe that a general agreement is now reached and we can afford endless discussion on the last remaining issues. Lees hier meer (EPO).

Een digitale flitspaal is een veel betere oplossing tegen het uploaden van films dan het blokkeren van The Pirate Bay. De initiatiefnemers van Steunfonds Open en Stabiel Internet roepen op de blokkade morgen in de rechtszaal niet uit te breiden naar alle grote ISPs. Lees hier meer ( Volkskrant).

Een aantal prominente vertegenwoordigers van het Nederlandse internet neemt het initiatief om internetgebruikers als belanghebbenden vertegenwoordigd te laten zijn in de rechtzaak van Brein tegen Ziggo en XS4all en in andere rechtszaken die (gaan) spelen rondom het blokkeren van internetverkeer. Tijdens de bijeenkomst op de 23e wordt SOS Internet (Steunfonds Open en Stabiel Internet) gelanceerd. De initiatiefnemers komen bij elkaar voor een strategische brainstorm. Wij nodigen een ieder uit om daar een bijdrage aan te leveren. Lees hier meer (SOS).

Ziedende Karskens: 'Righton is een leugenaar en draaikont'. En zo rolt dit relletje rustig verder. Righton noemde 'Tegelschreeuwer' Karskens vanmorgen in de Volkskrant een 'jaloerse verliezer'. Dat nam Karskens natuurlijk weer niet en vanmiddag plaatste hij zijn weerwoord. "Leugenaars en draaikonten verraden zichzelf, en dat is ook het geval bij Volkskrant-correspondent in Afghanistan Natalie Righton," trapt Karskens af. Maar van de beschuldiging 'plagiaat' die hij maandagavond uitschreeuwde neemt hij nu afstand. Lees hier meer (HPdeTijd).

EPO and Logica to introduce world leading patent management system. Logica and the EPO are set to introduce one of the most advanced, fully digital patent offices in the world, enabling applicants and inventors to register their patents and all concerned in processing them in a more efficient and cost effective way. Lees hier meer (EPO).Meer Brein/KPN live-tweets: @schellevis


Technologie internetcensuur onder de loep. Het Europees Parlement wil het moeilijker maken om technologie te exporteren waarmee regeringen internet kunnen censureren of zelfs blokkeren. Er moeten regels komen voor bedrijven die geld verdienen met internetcensuur. Het Europarlement roept de Europese Commissie op in 2013 met voorstellen te komen en nam daartoe vandaag een resolutie aan. Lees hier meer (Parool).

Voorts geniet hij nog € 90 aan auteursrechten. Belastingkamer Gerechtshof Leeuwarden, 17 april 2012: Belanghebbende geniet in 2006 winst uit onderneming. Hij is musicus. Belanghebbende geeft pianolessen. Voorts geniet hij nog € 90 aan auteursrechten. De politie treft bij belanghebbende een cannabiskwekerij aan met 47 planten en vier assimilatielampen. Belanghebbende heeft deze inkomsten niet tot zijn belastbaar inkomen gerekend. Lees het vonnis hier.

Juriloper. Quirijn Meijnen (IE advocaat in Amsterdam) is een van de deelnemers aan de Kleine Lettertjesloop 2012, het eerste Nederlands kampioenschap hardlopen voor juristen, die op 3 juni in Haarlem en Bloemendaal plaatsvindt. Lees hier meer (Mr.)