Graag had de Piratenpartij BREIN zelf voor het gerecht gedaagd

Print this page 03-04-2012

B9 11045. Na de eerdere 1 april grap: “Piratenpartij legt verzoek van stichting BREIN naast zich neer. Vandaag om 12:00 verliep het ultimatum dat de stichting Bescherming Rechten Entertainment Industrie aan de Piratenpartij gesteld heeft. Hoewel het op 1 april door ons als een grap gebracht werd, is het ultimatum wel degelijk serieus.  Dit ultimatum werd begeleid door een zeer recente uitspraak waarin minderjarige houders van een andere The Pirate Bay proxy zonder enige vorm van wederhoor, en op straffe van een draconische dwangsom gedwongen werden hun proxydienst te stoppen. 

Graag had de Piratenpartij BREIN zelf voor het gerecht gedaagd om hen aan te spreken op deze vorm van ex-parte censuur en extra-parlementaire jurisprudentieele wetgeving. Los van budgetaire overwegingen vinden wij, als politieke partij, het parlement echter een veel geëigender plek om deze zaak uit te vechten dan de rechtzaal. Wanneer de industrielobby ons echter direct aanvalt is er maar één optie mogelijk en dat is uiteraard verdedigen. 

De Piratenpartij gaat gewoon door met haar proxy en wacht met interesse de verdere stappen van de stichting Bescherming Rechten Entertainment Industrie af. Het is onacceptabel dat in een democratie als Nederland een private lobbyorganisatie via een campagne van jurisprudentie de sleutels in handen krijgt van het internet. Wij kunnen niet anders dan de vrijheid van meningsuiting en het recht op bescherming van privacy en het recht op vrije nieuwsgaring voor het gerecht verdedigen.

Lees hier meer.