Keuze Buma/ Stemra doorbroken

Print this page 15-02-2019
B915649

ntb.nl bericht: "Na de belofte van een nieuwe start, met een nieuwe ‘top’ van het bedrijf zet Buma/Stemra drie stappen terug. Vandaag werd bekend dat Legal Counsel Anja Kroeze, die een kleine twee jaar ‘ziek’ thuis zat na de eerste onderzoeken naar de gang van zaken bij Buma/Stemra en daarvoor een salaris bleef ontvangen boven elke redelijke norm, terug zal keren in haar functie. De eerdere, verstandige keuze van Buma/Stemra afscheid te nemen van alle betrokkenen bij de affaires die zo negatief uitstraalden op de organisatie wordt daarmee doorbroken.

 

Zoals wij (NTB) in een eerdere reactie stelden: ‘De eerste reactie van de Buma/Stemra Raad van Toezicht lijkt de enige weg: vervang de gehele top van het bedrijf, want niemand is meer geloofwaardig. Aan verder doorsteggelen en nog een onderzoek over de onderzoeken heeft niemand behoefte.’ Dat directeur Van Limpt het veld moest ruimen was daarin, ongeacht de discussie over feiten verstandig, voor hemzelf en voor de organisatie. Hetzelfde gold de beide ‘zieke’ functionarissen Anja Kroeze en Wieger K. (financieel directeur).

 

Erwin Angad-Gaur, directeur VCTN: “Het is echt niet uit te leggen het hele imago van rust en een nieuwe start op deze manier te doorbreken. Ook de bewering dat iemand die bijna twee jaar thuis heeft gezeten, onmisbaar zou zijn binnen een bedrijf met het aantal werknemers van Buma/Stemra, is lachwekkend. Vast staat, kijkend naar de bekende feiten, dat Kroeze in het verleden bewust heeft meegewerkt aan het niet informeren van het toenmalige bestuur. Dat hoort niet thuis binnen de nieuwe transparante bestuursstructuur die men beweert na te streven. Ook het beeld dat de graaiers gewoon weer welkom zijn in Hoofddorp is dodelijk.”

 

[..]”

 

Lees het bericht hier