Leeway Advocaten breidt opnieuw uit met media & entertainment topadvocaat Eric Keyzer.

02-09-2021 Print this page
B916235

Uit het persbericht: 

'Wij zijn zeer verheugd te kunnen meedelen dat Eric Keyzer zich per 1 september 2021 als 'of counsel' bij Leeway Advocaten zal aansluiten.
Eric was een van de eerste advocaten in Nederland die zich richtte op de media & entertainment industrie en hij loopt al meer dan 30 jaar voorop in de ontwikkelingen in de sector. Eerst bij Loeff Claeys Verbeke, daarna bij Allen & Overy, en sinds enkele jaren bij zijn eigen media boutiquekantoor, Keyzermedia.
In Chambers & Partners heeft Eric in Nederland als enige de prestigieuze titel 'Senior Statesman' in mediarecht weten te verwerven. In recente edities van de gids wordt hij geprezen als “a big and respected name in media, he is certainly one of the best.”
Eric won de European IP-award voor het succes dat hij behaalde voor JK Rowling en Warner Bros in het beroemde auteursrechtgeschil tegen de Russische uitgevers van de 'Tanya Grotter' serie - een toonaangevende zaak over literaire parodieën. Eric is voormalig voorzitter en erelid van de International Association of Entertainment Lawyers, treedt op voor cliënten als Pathé Thuis en Sena, maar ook voor individuele sterren als Ilse DeLange.
De komst van Eric betekent opnieuw een enorme sprong voorwaarts voor Leeway, dat dit jaar al aanzienlijk is uitgebreid met de IT- en outsourcing-specialist Michiel van Ast en IP-ster Jos Klaus. Naast de komst van nieuwe cliënten, betekent dit dat Leeway's bestaande cliënten nu ook toegang krijgen tot Eric's uitstekende strategische en onderhandelingsvaardigheden, en ongeëvenaarde kennis van het Nederlandse media- en entertainment landschap.
Oprichter en partner Michiel Odink zei over de overstap: "Wij zijn zeer verheugd dat Eric heeft besloten zich bij Leeway aan te sluiten en deel uit te maken van ons mooie kantoor. Zowel Marga Verwoert als ik zelf hebben het genoegen gehad om vele jaren met Eric samen te werken bij Allen & Overy en het is geweldig om weer herenigd te worden. Wij waarderen zijn diepgaande kennis van en betrokkenheid bij de entertainmentsector die hij als geen ander in Nederland heeft opgebouwd. Eric is de 'relatieadvocaat' bij uitstek. Hij deelt bovendien onze toewijding om de behoefte van cliënten te begrijpen en hen verder te helpen om de best mogelijke resultaten te behalen. Om Eric te citeren: “Always to the heart of the matter”.'