Manchester United maakt bezwaar tegen nagetekende voetbalplaatjes

Print this page 27-02-2019
B915659

NOS bericht: “Een Brits echtpaar dat sinds 2014 voetbalplaatjes van Panini natekent, mag geen tekeningen meer maken van spelers van Manchester United. Volgens de Engelse topclub worden de intellectuele eigendomsrechten van United geschonden met de niet bepaald virtuoze tekeningen.

 

Alex en Sian Pratchett begonnen tijdens het WK van 2014 met het natekenen van Panini-plaatjes, naar eigen zeggen omdat het een goedkopere manier was om hun Panini-album vol te krijgen. Onder de naam 'Panini Cheapskates' maakte het duo vervolgens furore op internet. […]

 

Maar sinds deze week mogen de plaatjes van (oud-)spelers van Manchester United niet meer. "Hoewel we de situatie rond Panini Cheapskates begrijpen, hebben alleen officiële licentiehouders, partners en sponsors toestemming om het intellectuele eigendom van de club te gebruiken", liet een woordvoerder van United weten.

 

Alex en Sian Pratchett reageerden in eerste instantie teleurgesteld, maar hebben inmiddels een oplossing gevonden: de tekeningen zijn hetzelfde, maar de clubnaam en het United-logo zijn verwijderd en de spelers hebben 'fictieve' namen gekregen. Ze heten nu bijvoorbeeld Carl O'Stevez, Daffyd Peckham en Ruud von Mistelroum."

 

Lees het volledige bericht hier.