Nieuwe website over auteursrecht voor kinderen: auteursrechtvoorjou.nl

Print this page 14-11-2017
B915189

"Deze week is een speciale website over auteursrecht voor kinderen live gegaan: auteursrechtvoorjou.nl. Auteursrechtvoorjou.nl is het kleine zusje van de website auteursrecht.nl. Beide sites zijn eigendom van en worden beheerd door de Federatie Auteursrechtbelangen.

 

[...]

 

Auteursrecht is een ingewikkeld onderwerp met vele nuances. Met de website auteursrechtvoorjou.nl is geprobeerd de belangrijkste boodschap van het auteursrecht op een toegankelijke en op kinderen toegesneden wijze weer te geven. Die boodschap is vertaald naar vier hoofdvragen: Hoe krijg je auteursrecht, waarom is auteursrecht belangrijk voor jou, waar kun je auteursrecht op hebben, en wat mag je doen met werk van anderen? De teksten en het niveau daarvan zijn beoordeeld door de redactie van Nieuwsbegrip van de CED-groep, gespecialiseerd in het maken van onderwijsmaterialen. De illustraties zijn gemaakt door Fellows, een fullservice ontwerp- en reclamebureau. De website is gemaakt door Tjep’s, een internetbedrijf gespecialiseerd in websites, webshops en intranetten.

 

Deze nieuwe website voor kinderen en dit gratis onderwijsmateriaal van KlasseTV en Nieuwsbegrip zijn mogelijk gemaakt door de Federatie Auteursrechtbelangen, het samenwerkingsverband van organisaties van en voor creatieve makers, uitvoerende kunstenaars, producenten en uitgevers."