NLO Shieldmark zoekt Merken- en modellengemachtigde in opleiding

04-06-2021 Print this page
B916196

Uit de vacature: "NLO is voor de vestiging in Den Haag op zoek naar een beginnend merken- en modellengemachtigde (0-2 jaar werkervaring) om het groeiende team te versterken.

 

NLO is één van de grootste dienstverleners op het gebied van de bescherming van intellectuele eigendom in de Benelux en een toonaangevend speler in Europa. Onder de naam NLO Shieldmark worden de merken- en modellenportefeuilles beheerd van haar cliënten.

 

Modellen en merken zijn een waardevol bezit voor een onderneming. Ze versterken het onderscheidend vermogen, zorgen voor meer slagkracht, verstevigen de concurrentiepositie en maken het bedrijf aantrekkelijker voor investeerders. Als merken- en modellengemachtigde adviseer je op het gebied van merk-, model-, auteurs- en handelsnaamrecht met als doel om de ideeën en merken van onze klanten optimaal te beschermen en te versterken. Altijd met een scherp oog voor de markt waarin onze klanten opereren.

 

Wat ga je doen?
Vanaf dag één ben je onderdeel van het team en werk je mee aan zaken van grote cliënten. Voor hen ben je adviseur en sparring partner. Onze klantportfolio is zeer divers. Naast multinationals, betreft het vaak (middel) grote Nederlandse en Belgische bedrijven met een wereldwijd portfolio. Je begeleidt de merken en modellen gedurende de gehele levensduur ervan; van een onderzoek naar de beschikbaarheid, de registratie, maar zeker ook de handhaving. Raakt een cliënt verzeild in een conflict? Je bent het eerste aanspreekpunt, voert oppositieprocedures, stelt sommatiebrieven op en begeleidt eventuele onderhandelingen. Deze variëteit van cliënten en adviezen maakt je werk afwisselend.

Het is dan ook belangrijk dat je moeiteloos kunt schakelen tussen verschillende zaken en snel de kern van een dossier doorziet. Als trainee wordt er van je verwacht dat je uiteindelijk onder begeleiding een eigen klantportfolio gaat opbouwen. Door een commerciële, klantgerichte en doortastende houding signaleer je kansen en weet jij klanten te binden.

 

Opleiding
Tijdens je opleidingsperiode word je intensief begeleid door ervaren merken- en modellengemachtigden, zal je veel praktijk ervaring opdoen en volg je ook de BMM- opleiding. Binnen 2 à 3 jaar word je zelfstandig merken- en modellengemachtigde binnen een team."

 

Meer informatie en solliciteren