OCNL: "Webinars over de modernisering van de Rijksoctrooiwet 1995. Denkt u mee?"

Print this page 14-05-2020
B916048

Octrooicentrum Nederland bericht: "Op woensdag 3 juni organiseert Octrooicentrum Nederland 4 webinars over de modernisering van de Rijksoctrooiwet 1995.

Vanwege de coronamaatregelen kan het geplande octrooicongres over dit onderwerp helaas niet doorgaan.

    
Wat kunt u verwachten?
Wij besteden tijdens deze webinars aandacht aan de vraag: hoe zou de wet gemoderniseerd moeten worden?

Webinar 1: ‘Meer zekerheid verhoogt de waarde van mijn octrooi’

Webinar 2: ‘Help! Mijn publicatie zit mijn octrooiaanvraag in de weg’

Webinar 3: ‘Een nieuwe oppositieprocedure? Hoe werkt dat?’

Webinar 4: Samenvatting webinars en aanbevelingen

      

Over de sprekers
Tijdens ieder webinar is een gespreksleider aanwezig. Dit zijn: Tony Tangena (octrooigemachtigde), Ivo de Nooijer (onderzoeker en consultant) en Peter Blok (hoogleraar octrooirecht en raadsheer).

De panelleden bestaan uit Wim Maas (advocaat), Dick van Engelen (hoogleraar intellectueel eigendom en advocaat) en de octrooigemachtigden: Louw Feenstra, Tamara Elmore, Robbert-Jan de Lang, Arie Blokland.   

 

Inspiratie-interviews over Franse en Zwitserse ontwikkelingen?
Voorafgaand aan de webinars zijn twee videoconferences opgenomen over de recente octrooiontwikkelingen in Frankrijk en in Zwitserland. Gesproken zal worden met Jérémie Fenichel, head of the Patent Department van het Franse octrooibureau INPI te Parijs en met Alexander Pfister, hoofd juridische zaken van het Zwitserse octrooibureau IGE te Bern. Beiden zijn een belangrijke speler in de aanpassingen van de nationale octrooiverleningsprocedure in hun land. Het video-interview zal worden geleid door Anselm Kamperman Sanders, hoogleraar intellectueel eigendomsrecht. De interviews zullen voorafgaand aan de webinars online worden gezet op de RVO website.

  
Meld u zich direct online aan voor één of meerdere webinars van Octrooicentrum Nederland.