Rechtbank Den Haag zoekt meerdere (senior) rechters voor de behandeling van octrooizaken en andere intellectuele eigendomszaken

25-05-2021 Print this page
B916186

Uit de vacaturetekst: "De rechtbank Den Haag heeft op dit moment meerdere plaatsen beschikbaar voor ervaren (senior) rechters die beschikken over specialistische kennis op het gebied van octrooien, merken, auteursrechten en andere IE-rechten. Daarnaast zijn wij op zoek naar (senior) rechters en/of uitstekende juristen die zouden willen worden opgeleid tot IE-specialist.

 

De rechtbank Den Haag is in Nederland exclusief bevoegd op diverse terreinen in het recht van de Intellectuele Eigendom (IE) en behoort tot de toonaangevende octrooigerechten in Europa. Zij behandelt zaken die gaan over nationale en Europese octrooien, beslist over merkrechten, modelrechten en auteursrechten. Met regelmaat staan internationale bedrijven met grote commerciële belangen in Den Haag tegenover elkaar en worden complexe juridische geschillen over nieuwe producten en moderne technologische ontwikkelingen beoordeeld. Deze zaken worden behandeld door (senior) rechters die zich op het gebied van intellectuele eigendom hebben gespecialiseerd.

 

De rechtbank Den Haag zoekt meerdere

(senior) rechters

voor de behandeling van octrooizaken en andere intellectuele eigendomszaken

 

 

Wat vragen wij ?
Bij voorkeur heb je brede ervaring opgedaan in het octrooirecht (bijvoorbeeld binnen de gespecialiseerde advocatuur of rechterlijke macht), maar dat is geen must. Er is ook plaats voor een jurist met IE-ervaring, die binnen afzienbare tijd een opleiding tot rechter wil afronden. Je dient wel te voldoen aan de formele vereisten voor een rechterlijke benoeming.

Een rechter voor de behandeling van octrooizaken heeft ten minste interesse en inzicht in de natuurwetenschappen en beschikt over een goed ontwikkeld gevoel voor techniek. 

 

Wat bieden wij?
Een uitdagende en boeiende werkplek op het snijvlak van recht en techniek. Of het nu gaat om de launch van generieke biosimilars of om nieuwe mobile devices die gebruik maken van telecom 5G-techniek, het voorbereiden van een zitting en het doorgronden van de grap van de uitvinding en soms on the spot moeten beslissen, geen werkdag is hetzelfde. De sectie Intellectuele Eigendom is onderdeel van team Handel en bestaat momenteel uit negen rechters en vijf juridisch ondersteuners en is door haar kleinschaligheid een hechte club van enthousiaste en bevlogen collega’s. Naast de sectie Intellectuele Eigendom bestaat team Handel uit de secties kort geding en bodem."

 

Lees de volledige vacature tekst hier. Ook informatie over solliciteren en verloop van de procedure is hier te vinden.