Sarah Arayess start Say legal

Print this page 03-09-2019
B915833

Say legal bericht: "Per 1 september 2019 start mr. drs. Sarah Arayess boutique Say legal, met een focus op het levensmiddelenrecht (food law), productregelgeving (zoals cosmetica) en reclamerecht. Say legal ondersteunt ondernemingen actief in de specifieke en dynamische (non-) food industrie, van start-up tot multinational en alles daar tussenin.

 

Say legal studio

Say legal studio adviseert en procedeert over etikettering, voedsel- en productveiligheid, productsamenstelling en reclamerecht, van social media marketing tot vergelijkende reclame. Binnen het levensmiddelenrecht staat Sarah Arayess bekend om haar ervaring op het gebied van wederzijdse erkenning, een uitvloeisel van het Europese beginsel van vrije verkeer van goederen. Ook begeleidt zij met regelmaat terughaalacties (recalls) van food en non-food producten, inclusief het contact met de toezichthouder: de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Waar nodig procedeert zij tot aan de (hogere) bestuurs- of civiele rechter, bijvoorbeeld na een handhavingsactie van de NVWA of bij geschillen tussen concurrenten over reclame of levensmiddelen. Daarnaast heeft ze ruime ervaring op het gebied van procedures bij de Reclame Code Commissie en in hoger beroep het College van Beroep.

 

Sarah Arayess

Sarah Arayess is sinds 2014 advocaat en zij werkte vanaf 2013 bij een niche advocatenkantoor met een focus op het intellectuele-eigendomsrecht, reclamerecht en health, beauty & food law. Zij wordt aanbevolen door Legal 500 in de categorie “Industry focus: Food”. Naast de start van haar eigen kantoor is zij per 1 september 2019 als “Of Counsel” verbonden aan Hoogenraad & Haak advocaten. Sarah wordt regelmatig door andere (IE-) advocatenkantoren ingeschakeld vanwege haar specialismen.

 

Say legal academy

Sarah houdt van kennis delen. Dit krijgt een eigen identiteit in de vorm van Say legal academy. Zij spreekt regelmatig over “haar” onderwerpen, bijvoorbeeld tijdens (inter)nationale congressen of bij postacademische cursussen en masterclasses over levensmiddelenrecht of reclamerecht. Naast haar praktijk als advocaat is zij sinds 2015 met veel plezier docent bij de Beroepsopleiding van de Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht (BBMM) en zij geeft regelmatig (gast)colleges aan studenten. Sarah is Council Member van de European Food Law Association (EFLA) en Country Correspondent voor het Journal for European Food and Feed Law review (EFFL). Sarah is mede-oprichter van het kersverse informele Food & Drinks Network by EFLA. In 2017 won zij de Wim Mak BMM Award voor haar artikel “Claimcultuur: over levensmiddelenrecht en merken”, verschenen in BMM Bulletin 2017/2.

 

Het vraagstuk rond (toegang tot gezonde) voeding wordt almaar belangrijker. Daarnaast zorgen technologische innovaties voor introductie van nieuwe producten en levensmiddelen. Deze ontwikkelingen brengen onzekerheid over de interpretatie en toepasselijkheid van huidige regelgeving met zich. Ook leidt dit tot nieuwe EU-Verordeningen en nationale aanvullende regels, met als gevolg een toenemende complexiteit van regelgeving. De start van Say legal studio en Say legal academy past goed bij deze sterke ontwikkelingen en de toekomstperspectieven van met name de levensmiddelenindustrie.

 

Bekijk de website van Say legal hier:  www.saylegal.nl