Spoedappel Boek9.nl woensdag 1 februari a.s.

25-01-2012 Print this page

Volgende week woensdag dient het spoedappel in de zaak Delex tegen De Weerd in persoon (de bedenker, een van de oprichters en sinds de oprichting hoofdredacteur van Boek9.nl) en de daarmee gevoegde zaak Stichting Boek 9 tegen uitgeverij Delex. Een bizar conflict, dat wij niet voor mogelijk hadden gehouden in nota bene de IE-wereld zelf.

Tot nu toe hebben wij ons beperkt tot een enkele mededeling. Misschien hadden we de publiciteit meer moeten zoeken, maar we wilden proberen om het op te lossen buiten iedereen om. Ondanks de vele aanmeldingen hebben we er daarom ook voor gekozen om de uitgebreidere redactie, het comité van aanbeveling en het organiseren van evenementen nog even aan te houden, omdat we niet wilden dat anderen onnodig bij het conflict betrokken zouden worden, zich gebruikt zouden kunnen voelen of zelfs reputatieschade zouden kunnen lijden.

Wat we er verder over te zeggen hebben zal ter sprake komen tijdens het pleidooi in het spoedappel bij het Gerechtshof Amsterdam op woensdag 1 februari aanstaande, half tien ’s ochtends. Vanzelfsprekend is iedereen, advocaten, gemachtigden, bedrijfsjuristen, hoogleraren, studenten en alle andere belangstellenden, van harte welkom om de zitting bij te wonen.