UITNODIGING: UNION-IP Round Table: hervorming van het EU-modellenrecht

03-11-2023 Print this page
B916591

 

In november 2022 heeft de Europese Commissie een herziening voorgesteld van de Gemeenschapsmodellenverordening en de Modellenrichtlijn. Het doel daarvan was om de aftermarket voor reserveonderdelen open te stellen voor concurrentie; het verbeteren van de toegankelijkheid, efficiëntie en betaalbaarheid van geregistreerde Gemeenschapsmodelbescherming, en het verhogen van complementariteit en interoperabiliteit tussen de Gemeenschaps- en nationale modelwetgeving, met name door de procedureregels op één lijn te brengen.

 

Op 10 november organiseert UNION-IP een Round Table congres in Amsterdam, waar vele aspecten van de aanstaande hervorming van het EU-modellenrecht aan bod komen. Wat is de status en welke stappen moeten nog worden genomen? De bijdragen worden gevormd door een aantal sprekers namens de overheidsinstanties (BOIP, EUIPO en WIPO) en uit de private praktijk.

 

Deelname kan online of fysiek. Na afloop is er een netwerklunch voor de aanwezige deelnemers (inbegrepen in de fee). Aanmelden kan tot 8 november via de bijgevoegde brochure (link).

 

Tijd: 10 november 2023, 10:00 – 13:30 uur, met aansluitend een netwerklunch

Locatie: Koninklijke Industrieele Groote Club, Amsterdam