Update: offline aflevering van De Snijtafel over het Uploadfilter nu ook online

Print this page 12-06-2019
B915754

Update: de aflevering is inmiddels ook online te zien.

 

De Balie: “De online YouTube-serie De snijtafel gaat offline! Vanaf nu kun je elke eerste donderdag van de maand een feestelijke première van de nieuwe aflevering verwachten met aansluitend een debat.

 

In De snijtafel Offline gaan we verder waar de aflevering normaal gesproken stopt en nodigen een deskundig duo uit om de besneden bron te verdedigen en gaan in discussie met de zaal.

 

In Snijtafel #63 bespreken Kasper C. Jansen en Ewout Jansen een opmerkelijk item in Nieuwsuur naar aanleiding van “het uploadfilter” dat het Europees parlement zou hebben ingevoerd om arme artiesten (of toch hun rijke opdrachtgevers?) te beschermen tegen YouTube en Facebook, terwijl “tegenstanders” tevergeefs “ophef” veroorzaakten over de teloorgang van “het vrije internet”.

 

De verdediging van de bron is in de kundige handen van de briljante advocaat Joep Meddens, die in de rechtszaal regelmatig optreedt voor auteursrecht-organisaties als Buma/Stemra en BREIN. Het blijft nog even een mysterie wie het (ook) voor Nieuwsuur op komt nemen.”

 

Lees hier meer.