Vanaf september 2021: ‘Leiden Law Lunch Intellectuele Eigendom’ van start

08-07-2021 Print this page
B916208

Vanaf september 2021 gaat de ‘Leiden Law Lunch Intellectuele Eigendom’ van start.

Een Leiden Law lunch is een informatieve online bijeenkomst (via Zoom) rond lunchtijd (van 12 tot 13 uur) over een actueel onderwerp en/of naar aanleiding van een actuele gebeurtenis op het betreffende rechtsgebied. Een Leiden Law  Lunch duurt één uur en levert voor de deelnemers uit de advocatuur één permanente opleidingspunt op. Leiden Law Lunches vinden wekelijks op woensdag plaats en om de week wordt het onderwerp pas kort van te voren vastgesteld, naar aanleiding van een belangrijk arrest of andere belangrijke gebeurtenis.

Tijdens een Leiden Law Lunch houden één, twee of drie deskundigen een inleiding en is er vervolgens ruim de tijd voor vragen en discussie onder toezicht van een gespreksleider.

De Leiden Law Lunch IE wordt aangeboden in samenwerking met de VIEPA, de Vereniging voor IE Proces Advocaten en andere specialisatieverenigingen.

De Leiden Law Lunch – Intellectuele Eigendom wordt georganiseerd in overleg met  de Leidse alumni prof. mr. Willem A. Hoyng en prof. mr. Tobias Cohen Jehoram en staat onder leiding van prof. mr. Dirk J.G. Visser met medewerking van dr. Charlotte J.S. Vrendenbarg en mr. Raoul Soullié.

PE-punten: 1 PE punt per sessie.

Kosten:

€ 79,50 per sessie regulier tarief

€ 69,50 per sessie kortingtarief voor leden van VIEPA

(Leidse alumni krijgen nog eens 10% korting)

Deelname voor (fulltime) leden van de rechterlijke macht, (fulltime) wetenschappers, (fulltime) studenten ingeschreven aan een universiteit in Nederland of België is gratis.

Agenda:

1 september 2021: Handelsnaamrecht na ‘Dairy Partners'
De eerste reguliere Leiden Law Lunch IE is op 1 september 2021 van 12 tot 13 uur. Dan zijn de sprekers Leidse Alumnus Roderick Chalmers en Charlotte Vrendenbarg over het handelsnaamrecht na het Dairy Partners-arrest van de Hoge Raad. Moderator is Dirk Visser.

8 september 2021: [Nader te bepalen actueel onderwerp]
De tweede Leiden Law Lunch IE zal betrekking hebben op een nader te bepalen actueel onderwerp. Ook de sprekers en de moderator zullen later bekend worden gemaakt.

15 september 2021: Geografische herkomst aanduidingen en drank
De derde Leiden Law Lunch IE is op 15 september 2021 van 12 tot 13 uur. Dan spreekt de Leids alumnus en gerenommeerde wijnjurist Rein-Jan Prins over geografische herkomst aanduidingen en drank. Moderator is Dirk Visser. Rein Jan Prins zal onder andere spreken over de CHAMPANILLO zaak (C-783/9) die aanhangig is bij het HvJ EU.

22 september 2021: [Nader te bepalen actueel onderwerp]
De vierde Leiden Law Lunch IE zal betrekking hebben op een nader te bepalen actueel onderwerp. Ook de sprekers en de moderator zullen later bekend worden gemaakt.

29 september 2021: [Nader te bepalen actueel onderwerp]
Deze Leiden Law Lunch IE zal betrekking hebben op een nader te bepalen actueel onderwerp. Ook de sprekers en de moderator zullen later bekend worden gemaakt.

 

Aanmelding voor de sessies die in september beginnen kan binnenkort via www.paoleiden.nl

Met vragen en suggesties voor onderwerpen kunt u zich wenden tot: [email protected]