Juli 2009

Print this page

IEPT20090730, Rb Amsterdam, Brein v GGF – The Pirate Bay
Bevel om na overname van The Pirate Bay inbreuken in Nederland te staken:  Als die overname plaatsvindt zonder nader voorzieningen in de huidige werkwijze van The Pirate Bay, dreigt GGF inbreuk te maken op de auteursrechten van de bij Stichting Brein aangesloten organisaties. Door die dreigende inbreuk heeft Stichting Brein een belang bij haar vorderingen jegens GGF.


IEPT20090730, Rb Amsterdam, Brein – The Pirate Bay
Verstek verleend: De voorzieningenrechter kan in spoedeisende gevallen in kort geding toch verstek verlenen tegen een in het buitenland woonachtige gedaagde wanneer niet is voldaan aan de betekeningsvoorschriften, indien zoveel mogelijk is gewaarborgd dat de dagvaarding degene voor wie die is bestemd daadwerkelijk heeft bereikt en wel zo tijdig dat hij nog de mogelijkheid heeft verweer te voeren.

 

IEPT20090729, Rb Maastricht, Loxodrome v Fortior

Schending persoonlijkheidsrecht architect: genoegzaam aannemelijk dat de nadere aanpassingen door de andere architecten alsmede de in de latere fases uit te voeren werkzaamheden grote invloed (kunnen) hebben op de uiteindelijke verschijningsvorm van het ontwerp van Loxodrome; de aanmerkelijke kans is met andere woorden aanwezig dat een ander gebouw wordt gerealiseerd dan Loxodrome op basis van haar ontwerp voor ogen heeft gestaan.

 

IEPT20090729, Rb Rotterdam, Counterfeit

In voorraad hebben counterfeit waren: wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte het onder 7, 8 en 9 ten laste gelegde heeft begaan op die wijze dat: […] hij in de periode van 01 juni 2008 tot en met 13 november 2008 te Rotterdam opzettelijk waren, die zelf of op hun verpakking valselijk waren voorzien van de handelsnaam van een ander of van het merk waarop een ander recht had, te weten […] in voorraad heeft gehad

 

IEPT20090729, Rb Arnhem, Younique Music Group
Inbreuk auteursrechtInbreuk – verstekvonnis: verbiedt [S] en [D] na 12 uur na betekening van dit vonnis de in het lichaam van de dagvaarding omschreven midi-files van YMG in nagebootste en/of bewerkte vorm openbaar te maken en/ofte verveelvoudigen, waaronder tevens wordt begrepen het (doen) kopiëren, publiceren, te koop aanbieden, adverteren, leveren, in gebruik of in voorraad hebben.

 

IEPT20090729, Rb Den Haag, SpecTec v MirTac
MirTac is op grond van de BPA uitsluitend gerechtigd de AMOS software bij derden te installeren indien die derden een geldige licentieovereenkomsten hebben gesloten met SpecTec

 

IEPT20090728, Hof Arnhem, Restauratie atelier
Oudere handelsnaamrechten: dat [geïntimeerde] met het gebruik van haar ou-dere handelsnamen geen inbreuk maakt op [B]’s jongere handelsnaam [I] al dan niet met de toevoeging “sinds [jaartal]”. Niet van belang is dat haar eenmanszaak sterk was verweven met [appellante] aangezien [geïntimeerde] haar handelsnamen voor het in aanmerking komend publiek voerde ter (externe) aanduiding van haar onderneming.

 

IEPT20090728, RCC, NOvU v Octrooiexpert
Misleidende vergelijking octrooiexpert - octrooigemachtigde: Het is misleidend te stellen dat er, afgezien van het verschil in prijs en opleiding, geen verschil is tussen een door adverteerder geschreven octrooiaanvrage en een aanvrage geschreven door een octrooigemachtigde. Anders dan wordt gesuggereerd – kan niet worden aangenomen dat klanten van adverteerder een gelijkwaardige rechtsbescherming genieten als die van een octrooigemachtigde.

 

IEPT20090728, Rb Amsterdam, Nycomed v Sandoz

Onderscheidend vermogen orm/kleurmerk Pantozol beperkt tot combinatie elementen. Geen verwarringsgevaar omdat Pantozol tablet verpakt wordt in een aluverpakking in een dichte doos, waarop de tablet of het vorm/kleurmerk Pantozol niet is afgebeeld en door Nycomed niet gebruikt om de herkomst van het medicijn aan te duiden. Kans op reputatieschade niet aannemelijk, omdat de waarschuwing op de verpakking van Pantoprazol Sandoz aangaande de gebruikte kleurstof, de daarvoor gevoelige consumenten zal alarmeren om dat geneesmiddel niet te kopen of te gebruiken

  

IEPT20090728, Rb Rotterdam, Van den Noort v Okra
Geen spoedeisend belang: Van den Noort heeft ter zitting erkend dat het kaartje thans niet meer op de website van de gemeente en niet meer in de nota's te zien is. Bovendien heeft Okra op 30 juni 2009 verklaard zich te zullen onthouden van iedere verveelvoudiging en lof openbaarmaking van het kaartje, op straffe van verbeurte van een direct opeisbare boete van € 2.500. Voorshands onvoldoende aannemelijk dat (verdere) inbreuk op het auteursrecht van Van den Noort op het kaartje dreigt, zodat Van den Noort vooralsnog geen belang heeft bij het treffen van een onverwijlde voorziening.

 

IEPT20090727, Rb Den Haag, Bulldog
Overdracht niet-inbreukmakende domeinnamen bulldog.com en buldog.com: De voorzieningenrechter komt tot het (voorlopige) oordeel dat uit de verklaring voor recht logischerwijs voortvloeit dat de domeinnamen terug moeten worden overgedragen aan [X].

 

IEPT20090727, RCC, Nederlandse Energie Maatschappij
Optreden Maurice de Hond in strijd met artikel 11.2 Nederlandse Reclame Code: de Commissie is van oordeel dat Maurice de Hond kan worden geacht (nu nog) een zeker vertrouwen te genieten bij een belangrijk deel van het televisiekijkend publiek, in die zin dat hem op het gebied van onafhankelijk onderzoek een zekere deskundigheid wordt toegeschreven. Dat Maurice de Hond geen autoriteit is op de energiemarkt, doet hier niet aan af.

 

IEPT20090727, Rb Arnhem, Eurovite v Van Dijk

Geen afgifte in beslag genomen gegevensdragers en papieren: Voorshands geoordeeld heeft Eurovite in het kader van dit kort geding dan ook niet aannemelijk gemaakt dat Van Dijk c.s. op enige wijze onrechtmatig jegens Eurovite hebben gehandeld. Opheffing conservatoir beslag in reconventie.


IEPT20090724, Rb Den Haag, GSK v Pharmachemie
Ex parte verbod ABC-bescherming geweigerd: In dit verband is van belang dat GSK Pharmachemie niet eerst heeft gesommeerd de gestelde inbreuk te staken, maar direct om een ex parte bevel heeft verzocht. Aldus heeft GSK Pharmachemie de gelegenheid ontnomen om de gestelde inbreuk vrijwillig te staken, dan wel om toe te lichten waarom in de visie van Pharmachemie geen sprake is van inbreuk.

 

IEPT20090723, Rb Arnhem, Beekenoord

Gebruik woordmerk als straatnaam geen inbreuk artikel 2.20(d) BVIE: De naamgeving aan de wijk Beekenoord en de straten in die wijk heeft dus plaatsgevonden buiten het economische verkeer.

 

IEPT20090723, Rb Amsterdam, Miljonair Fair
Geen afgifte bandopnamen: in kort geding niet vast komen te staan dat [gedaagde] of de beveiligingsbedrijven die voor haar op de Miljonair Fair 2007 en/of 2008 hebben gewerkt over de door [eiseres] bedoelde bandopname beschikken, zodat de vordering tot afgifte dient te worden afgewezen.


IEPT20090723, Rb Amsterdam, Telegraaf v De Staat
Geen gerechtvaardigde telefoontaps journalisten en hoofdredacteur: Onvoldoende aannemelijk dat aan de vérstrekkende eisen voor het inzetten van bijzondere bevoegdheden door de AIVD jegens [de journalist] en [de hoofdredacteur], die geen rechtstreeks contact hebben gehad met het lek binnen de AIVD. Evenzeer ten aanzien van [de journaliste] die meerdere keren (telefonisch) contact gehad met de AIVD-medewerkster en haar partner.

 

IEPT20090722, Rb Den Haag, Carodel v Zeeman
Auteursrecht: Oproeping in vrijwaring leverancier toegestaan. Niet uit te sluiten valt dat Zeeman, indien de beslissing in de hoofdzaak voor haar nadelig zal uitvallen, verhaal heeft op Shapes International.

 

IEPT20090722, Rb Den Haag, Sisvel v ECT
Voeging toegewezen: De zaken vertonen een zodanige samenhang dat consistentie van de uitspraken wenselijk is. Naar Sisvel stelt hebben de zaken namelijk betrekking op een zelfde partij goederen.

 

IEPT20090722, Rb Den Haag, ABB v ABB International
Merkinbreuk – verstekvonnis: De vorderingen jegens X komen de rechtbank niet onrechtmatig of ongegrond voor. 

 

IEPT20090722, Rb Breda, Bullaert v Van Haren
Verwarringwekkende overeenstemming I AM en AM voor schoenen: Aannemelijk dat het merk I AM en het AM-teken begripsmatig, auditief en visueel zodanige gelijkenis vertonen dat het in aanmerking komende publiek (zoals onder 3.8. gedefinieerd) aan het merk I AM en het AM-teken dezelfde herkomst zal toeschrijven of zal menen dat daar een verband tussen bestaat

 

IEPT20090722, Rb Den Haag, Agfa v Xingraphics en Atece
Nadere bewijslevering indirecte octrooi-inbreuk niet toegestaan: Toelating van Agfa tot nadere bewijslevering verdraagt zich niet met de in een procedure in het versnelde regime te stellen eisen van een goede procesorde nu Agfa heeft Xingraphics en Atece aldus onnodig in een ongunstiger bewijspositie gebracht dan wanneer zij beschikbaar bewijsmateriaal terstond in de procedure zou hebben ingebracht.

 

IEPT20090721, Hof Den Haag, Tros v Pretium
Onderzoeksmethode met verborgen camera toelaatbaar. Geen onrechtmatige stigmatisering en geen onrechtmatige manipulatie beeldmateriaal. Voldoende gelegenheid voor weerwoord. Cursus zet aan tot onbetamelijke telemarketinggesprekken. 

 

IEPT20090717, Rb Amsterdam, Verlinde & Hoes v BNN

Onrechtmatige opname met verborgen afluisterapparatuur: Het opnemen en uitzenden van geluidsfragmenten die met verborgen afluisterapparatuur zijn opgenomen zonder toestemming van de betrokkene kan slechts toelaatbaar worden geacht indien hierdoor een ernstige misstand aan de kaak wordt gesteld en die misstand op geen enkele andere manier aan de kaak had kunnen worden gesteld.

 

IEPT20090716, Rb Haarlem, OPTA v Pretium
Misleidende handelspraktijk, geen misleidende reclame: Niet valt dan ook uit te sluiten dat onwetende consumenten die op een onverwacht moment zijn gebeld, daaruit hebben opgemaakt dat de werkwijze en de prijzen van Pretium door de OPTA zijn goedgekeurd dan wel door haar worden aanbevolen. Van een misleidende mededeling als bedoeld in artikel 6:194 BW kan echter geen sprake zijn, nu het in deze een persoonsgerichte benadering per telefoon betreft die niet door de regeling wordt bestreken

 

IEPT20090716, Rb Amsterdam, Thuisbezorgd.nl v Just-Eat
Onrechtmatig gebruik domeinnamen: publiek in verwarring wordt gebracht omtrent de identiteit van de aanbieder van de online dienst onder handelsnamen haarlemthuisbezorgd.nl, utrecht-thuisbezorgd.nl, bredathuisbezorgd.nl en sushi-thuisbezorgd.nl. Doorlinken geen gebruik als handelsnaam

 

IEPT20090716, HvJEG, Infopaq v DDF

Datacaptureprocedé: Printen geen reproductiehandeling van voorbijgaande aard zodat toestemming auteursrechthebbende vereist is. Gedeeltelijke reproductie: Uit elf woorden bestaand fragment kan onder “gedeeltelijke reproductie” Uit elf woorden bestaand fragment kan inbreukmakende “gedeeltelijke reproductie” zijn wanneer weergegeven bestanddelen een uitdrukking van een werk zijn

 

IEPT20090716, HvJEG, American Clothing v BHIM
Bescherming staatsembleem: Bestaan van een verband tussen gebruiker en betreffende land hoeft niet te worden geverifieerd. Weigering inschrijving op één van de in artikel 6 ter van het Verdrag van Parijs neergelegde weigeringsgronden geldt zowel voor waren- als voor dienstmerken

 

IEPT20090715, Rb Rotterdam, Gouden Gids v Media Nova

Geen overeenstemming gebruikte kleuren (art. 2.20(1)(b) BVIE: overeenstemming is afwezig omdat de kleur geel afwijkt van de gedeponeerde kleur en omdat het gebruik – een deel van het beeld van een homepage - afwijkt van het gebruik - de kleur van het papier - waardoor het kleurmerk onderscheidend vermogen heeft verkregen. Bescherming tegen verwatering (art. 2.10(1)(c) BVIE beperkt tot gebruikswijze bekend merk

 

IEPT20090715, Rb Den Haag, Kubus v MBrands
Gebrek aan nieuwheid: onduidelijkheid over koppelingsuitsparing , die niet specifiek wordt gedefinieerd, komt voor risico van de octrooihoudster. DE 757 openbaart een koppelingsmechanisme volgens het octrooi: er bestaat een serieuze, niet te verwaarlozen kans dat in een bodemprocedure zal worden geoordeeld dat conclusie 1 het octrooi van Kubus nietig is wegens gebrek aan nieuwheid.

 

IEPT20090715, Rb Den Haag, HTS v Bébécar
Partiële nietigheid: Niet in geschil dat Spiro/Flamco-leer nog van toepassing is op Nederlandse octrooien. Conclusie 1 is een niet inventieve combinatie van stand van de techniek (D3 en D2). Conclusie 9 bevat inventieve maatregel: de vakman die de hoogteverstelling van de hoofdsteun en het rugsteundeel van D3 met elkaar wil koppelen, zal er niet toe worden gebracht af te zien van hoogteverstelling door middel van een knop aan de zijkant van de stoel zoals in D2 geopenbaard en in plaats daarvan te kiezen voor het aanbrengen van een handgreep in de hoofdsteun.

 

IEPT20090715, Rb Zutphen, Fashion Box v Vingino
Primair taalkundige uitleg onthoudingsverklaring: beperkt tot op dat moment bestaande werken. T-shirt inbreukmakend. Boete van € 10.000 verbeurd per inbreukmakend model, niet per exemplaar. Spijkerbroek en spijkerjurk geen auteursrechtelijk beschermde ontwerpen.


IEPT20090715, Rb Den Haag, Red Bull v Menken

Inbreuk: Overeenstemmend teken voor soortgelijke waren: gegeven het feit dat (i) het stiermerk van Red Bull en het teken van Osborne sterk overeenstemmen, (ii) het teken van Osborne wordt gebruikt voor exact dezelfde waren als waarvoor het stiermerk van Red Bull is ingeschreven, en (iii) het bovengemiddelde onderscheidende vermogen van het stiermerk van Red Bull, moet worden geconcludeerd dat door het gebruik van het teken verwarring bij het publiek kan ontstaan. Geen schade in Benelux. Normaal gebruik merk BULL (sec)

 

IEPT20090715, Rb Utrecht, Grafteken

Inbreuk merkrecht? Niet gesteld noch gebleken dat de Parochie bevoegd is namens Bacardi op te treden tegen inbreuken op Bacardi’s merkrechten. 

 

IEPT20090715, Rb Amsterdam, Universal v Tuff Gong

Mededelingenverbod ex artikel 29 Rv vertrouwelijke informatie inzake prijsopbouw aan derden, maar niet inzake bepaalde medewerkers van procespartij.

 

IEPT20090714, Hof Den Haag, Dell

Verval merk wegens niet normaal gebruik: Voorts blijkt niet dat hier sprake is van enige commerciële activiteit. Het lijkt veeleer te gaan om mededelingen over abstracte algemene (wereld)beschouwingen. Geen bewijs gebruik merk voor Exxelland voor 2005: Uit geen van deze producties, zowel afzonderlijk als in combinatie bezien, blijkt van daadwerkelijk gebruik van het merk voor 11 februari 2005.

 

IEPT20090714, Rb Anrhem, Philips v Aldi
Ex parte bevel toegewezen op grond van auteursrecht en modelrecht. Het gevorderde onder C wordt afgewezen omdat schending van art. 6:162BW geen aanspraak op een voorziening ex art. 1019e Rv geeft.

 

IEPT20090714, Hof Amsterdam, Visionvale v Playlogic
Overdracht auteursrecht na beëindiging softwareontwikkelings-overeenkomst? Met onvoldoende mate van zekerheid kan worden vastgesteld dat Visionvale cs zich jegens derden ten onrechte als rechthebbenden afficheren.

 

IEPT20090710, HR, G-Star v Makro
Geen noodzakelijkheidstoets voor gebruik merk in reclame wederverkoper: Van gegronde redenen zich tegen het gebruik van het merk te verzetten zal voor de merkhouder sprake kunnen zijn als, zeer kort samengevat, (i) de wederverkoper het merk zo gebruikt dat de indruk kan ontstaan dat een commerciële band tussen hem en de merkhouder bestaat, of (ii) op een wijze die niet overeenstemt met de in de branche van de wederverkoper gebruikelijke wijze van adverteren, dan wel (iii) op een zodanige wijze dat de merkhouder kan aantonen dat in de bijzondere omstandigheden van het geval het gebruik van het merk in het reclamemateriaal van de wederverkoper de reputatie van het merk ernstig schaadt. Anders dan de onderdelen betogen bestaat voor een verdergaande toetsing, in het bijzonder aan de maatstaf dat het gebruik van het merk door de wederverkoper noodzakelijk moet zijn, geen rechtsgrond.

 

IEPT20090710, HR, Ajax v Ansul

Beroep in cassatie verworpen

 

IEPT20090710, Rb Assen, Staten en Van Raalte v SBC en Herva
Inbreuk modelrecht: voor wat betreft de vorm en lijnen (ellipsvorm, uitsparing in het midden) leidt tot de conclusie dat er een grote mate van overeenstemming

 

IEPT20090709, Rb Amsterdam, Buma v Fresh FM
Geen toestemming voor webcasting in Nederland: Voor webcasting gericht op Nederland,  waarvan in het onderhavige geval naar voorlopig oordeel sprake is nu bezoekers van de desbetreffende website in het Nederlands worden uitgenodigd om de muziekkanalen te beluisteren en niet is betwist dat de reclame op de muziekkanalen eveneens in het Nederlands is, is door PRS derhalve geen toestemming verleend. Ook aanvullende toestemming voor dj’s op feesten vereist

 

IEPT20090708, Rb Amsterdam, Stemra v Fan en Tonny Keijzers

Toerekenbare inbreuk op "Congratulations": Dat Fan had gemeld dat het liedje ' rechten vrij' was, zoals door Tonny Keijzers ter zitting verklaard, doet niets af aan de eigen onderzoeksplicht van Tonny Keijzers. Het had op de weg van Tonny Keijzers gelegen om nader onderzoek te verrichten naar de eventuele inbreuk op het auteursrecht. Dat zij - al dan niet afgaande op de mededelingen van Fan - dit heeft nagelaten, komt voor haar risico. Schade vastgesteld op €  25.000.

 

IEPT20090708, Rb Leeuwarden, Powerplustools Int. V Powerplustools Benelux
Geen ongeoorloofde concurrentie: Voor toewijzing van een algemeen verbod tot het ontplooien van concurrerende activiteiten is bij gebreke van een non-concurrentiebeding geen aanleiding. Van slaafse nabootsing geen sprake zijn nu er geen sprake is van een exclusief voor PPT International geproduceerd product. Proceskosten gematigd van € 35.363,35 naar € 6.000

 

IEPT20090708, Rb Den Haag, Novartis v Actavis

Geen voorlopige inbreukverbod hangende hoger beroep na vernietiging octrooi. Niet toepassen problem and solution approach door rechtbank in eerder vonnis geen kennelijke misslag. Problem and solution approach is slechts een hulpmiddel bij de beoordeling van de inventiviteit van een uitvinding

 

IEPT20090708, Rb Den Haag, De Acteur v Bridge
Redelijke vergoeding dvd-exploitatie: Lumpsum van € 250 redelijk voor bijrol. Naar oordeel van de rechtbank is dan ook een vergoeding van € 250 – zoals door Bridge aangeboden – voor medewerking in een bijrol, als marktconform en bij afwezigheid van andere aanknopingspunten ook als redelijk aan te merken.

 

IEPT20090707, Hof Den Haag, Ottomania v Otto en BBIE
Geen verwarringsgevaar OTTO en OTTOMANIA: geen sprake van zodanige auditieve en visuele overeenstemming dat sprake is van reëel verwarringsgevaar, terwijl door, voor een deel van het publiek herkenbare, begripsmatige betekenis van OTTOMANIA bovendien een eventueel beperkte mate van auditieve en/of visuele overeenstemming wordt gecompenseerd. Een aanzienlijk deel van het relevante publiek zal de verwijzing naar het Ottomaanse Rijk onderkennen


IEPT20090707, Hof Amsterdam, Vandenberg v NL Unlimited
Geen verwarringsgevaar tussen woordmerk “mijn” en “mijn NL”: beschermingsomvang van het woordmerk "mijn" is beperkt en van dit woordmerk wordt in beginsel voldoende afstand gehouden indien het woord "mijn" in een teken bijvoeglijk wordt gebruikt en gecombineerd wordt met een zelfstandig naam-woord of ander element waaraan in de desbetreffende context voldoende onderscheidende kracht toekomt

 

IEPT20090707, Hof Amsterdam, Bavaria v AP

Onvoldoende overeenstemming Hollandia en Hollander: De tekens die AP wil gaan gebruiken bestaan uit een zwarte rechthoek respectievelijk een zwart vierkant met daarin in witte letters het woord Hollander respectievelijk de tekst It must be a Hollander, gecombineerd met een gestileerde letter H en een rode tulp. Mede gelet op het beschrijvende karakter van het element Holland in Hollandia en in de aangevallen tekens van AP en op het in verband daarmee geringe onderscheidend vermogen van het bestanddeel Hollandia is door AP voldoende afstand bewaard ten opzichte van het beeldmerk van Bavaria

 

IEPT20090707, Hof Den Bosch, Michaud v Owens

Auteursrecht. Ontbreken Frans auteursrecht laat overdracht Nederlands auteursrecht onverlet.Inbreuk aangenomen. Zowel de doorzichtige houders als de gele PET-fles van Owens bieden een totaalindruk die geheel overeenstemt met die van het honingpotje van Michaud (zonder de Baton-dop die buiten het auteursrecht van Michaud valt).

 

IEPT20090706, CGR, Pfizer
Vergoeding eigen bijdrage door fabrikant toelaatbaar: dat van een expliciet verbod op terugbetalingsregelingen in de Gedragscode Geneesmiddelenreclame en andere regelingen geen sprake is.
Terugbetalingsregeling geen strijdige aanprijzing. Terugbetalingsformulier geen publieksreclame

 

IEPT20090703, Rb Utrecht, Kleinkindonbereikbaar
Onrechtmatige publicatie persoonsgegevens kinderen en kleinkinderen: De persoonsgegevens van de kleinkinderen en hun ouders zijn niet met hun toestemming verwerkt en gepubliceerd, terwijl een noodzaak om die gegevens te publiceren zich hier niet voordoet. De kleinkinderen en hun ouders zijn, erger nog, geheel onwetend van de informatie over hen, die op de website is geplaatst. Het invoeren van de gegevens door de grootouders dient derhalve voor rekening en risico van [gedaagde] te blijven.

 

IEPT20090702, HvJEG, FEIA v Cul de Sac

Rechthebbende niet-ingeschreven Gemeenschapsmodel: het recht op het gemeenschapsmodel toekomt aan de ontwerper, tenzij het bij overeenkomst is overgedragen aan diens rechtverkrijgende. Opdrachtgever geen rechthebbende Gemeenschapsmodel

 

IEPT20090702, Rb Amsterdam, Trendylaarzen v 2dehands.nl

Staking executie vonnis: Hetgeen is conventie en reconventie is overwogen rechtvaardigt het door gedaagden gevorderde verbod op de verdere executie van het vonnis van 12 maart 2009. eschuldiging van oplichting gerechtvaardigd. Gezien de feiten zoals deze thans zijn komen vast te staan dan wel aannemelijk geworden, is de conclusie dat de moderators hiertoe te snel zijn overgegaan niet langer gerechtvaardigd

 

IEPT20090702, Rb Arnhem, Advocaten
Misleidende kantoornaam: Verbod op voeren handelsnaam “Advocaten” voor eenmanskantoor - Samenwerkingsverordening Advocaten niet onverbindend wegens strijd met Handelsnaamwet

 

IEPT20090702, HvJEG, Bavaria cs v Bayerische Brauerbund

Geografische Aanduidingen Verordening 1347/2001 doet geen afbreuk aan reeds bestaande merken. Geldigheid Geografische Aanduidingen Verordening 1347/2001

 

IEPT20090702, HvJEG, Davidoff v Bundesfinanzdirektion Sudost
Douanebeslag: Internationaal ingeschreven merk voor mogelijkheden douanebeslag gelijk te stellen met gemeenschapsmerk.

 

IEPT20090701, Rb Zwolle, Sports Direct v Sport Direct

Handelsnaam Sports Direct.com verwarringwekkend met Sport Direct.

 

IEPT20090701, Rb Amsterdam, MR&P v Kamgar

Woordmerk Macrepair onvoldoende onderscheidend: De combinatie van de beschrijvende delen mac en repair wekt geen indruk die ver genoeg verwijderd is van de som der delen. Geen ongeoorloofde concurrentie: Geen bijzondere omstandigheden: De wijze van gebruik van de metadata, in combinatie met het telkens naar elkaar verwijzen van de websites van Kamgar, is niet als zodanig aan te merken.