2013

Print this page

IEPT20131211, Rb Midden-Nederland, Reputations

Disclaimer auteursrechtelijk beschermd: eiser is de maker en creatieve keuzes. Auteursrechtinbreuk door disclaimer niet conform gebruiksvoorwaarden eiser te tonen op website.

IEPT20131211, Rb Midden-Nederland, Canna

Geen inbreuk op woordmerk “Cannalyse”, omdat uit merkenregister blijkt dat merk niet op naam Canna staat en overdracht aan Canna niet is komen vast te staan. Gestelde akte van overdracht niet in het geding gebracht. Inbreuk op beeld-/woordmerken “Canna” onvoldoende gesteld en niet onderbouwd. Geen onrechtmatig handelen door gebruik merk “Cannalyse” en teken “Cannalytics” in strijd met eerder opgelegd verbod: Canna geen merkhouder (meer) van merk “Cannalyse”.

 

IEPT20131218, Rb Midden-Nederland, Van Loon v Techware
Auteursrechtelijk beschermde model arbeidsovereenkomst. Inbreuk: met [C] gesloten arbeidsovereenkomsten inbreukmakende verveelvoudiging van model arbeidsovereenkomsten. Exhibitie inbreukmakende arbeidsovereenkomsten afgewezen: vertrouwelijke bescheiden en bekendheid inbreuk onvoldoende onderbouwd.


IEPT20131217, Rb Midden-Nederland, Taxi Blaricum
Handelsnaamrecht. Procesrecht. Ex parte bevel ex 1019e Rv tegen een taxibedrijf dat onder andere handelde onder de naam “Taxi Blaricum” en “Blaricum Taxi”, wegens inbreuk op het handelsnaamrecht van verzoekster toegewezen. Dwangsom van € 500 per dag dat de overtreding voortduurt tot een maximum van €25.000.
 

IEPT20131204, Rb Midden-Nederland, Out of the Blue v Rubik
Bevoegdheid op grond van plaats van inbreuk (artikel 5 EEX-Vo) steeds al alternatief voor bevoegdheid op grond van woonplaats (artikel 2 EEX-Vo) beschikbaar. Schade geleden in arrondissement Midden-Nederland wegens stilleggen verkoop in Utrecht.

 

IEPT20131203, Rb Midden-Nederland, Tros
Tros mag al dan niet heimelijke (camera)beelden eiseres vertonen in programma “Tros Opgelicht?!”: voldoende feitelijke onderbouwing, voldoende gelegenheid eiser om te reageren (vooraf en nadien). Belangenafweging in voordeel van Tros in verband met de strekking van programma en inhoud van item over eiseres.

 

IEPT20131113, Rb Midden-Nederland, De Roestige Spijker
Voorlopig getuigenverhoor toegestaan: wens om aandacht te krijgen voor gestelde misstanden nog geen misbruik van bevoegdheid.

 

IEPT20131112, Rb Midden-Nederland, Tros Opgelicht
Bloemlezing oplichtingspraktijken rechtvaardigt uitzending oude en nieuwe beelden, waaronder herkenbaar in beeld brengen eiseres.Gebruik verborgen camera in casu gerechtvaardigd.

 

IEPT20131022, Rb Midden-Nederland, Merkvervalsing

Gevangenisstraf voor (medeplegen van) handel in merkvervalste goederen (kleding, schoenen en parfums) en deelname aan criminele organisatie.

 

IEPT20130930, Rb Midden-Nederland, Gemis aan octrooi
Vordering bij bestuursrechter niet-ontvankelijk: Rechtsvordering gegrond op artikel 12(6) Row (billijke vergoeding wegens gemis aan octrooi) NWO-medewerker dient in casu aangemerkt te worden als rechtsvordering met betrekking tot arbeidsovereenkomst (zie artikel 83(2) Row), zodat rechtsvordering bij burgerlijke rechter aangebracht dient te worden.

 

IEPT20130918, Rb Midden-Nederland, Prequest
Eiser is krachtens art. 4 Aw maker en rechthebbende op Application Manager: copyright notice en verklaringen waaruit blijkt dat afnemers eiser als maker beschouwen. Prequest geen rechthebbende o.g.v. art. 7 Aw: geen nieuw werk ontstaan tijdens dienstverband en geen werkzaamheden verricht in kader van dienstverband. Ook geen beroep op art. 8 Aw: geen verschillende werken.

 

IEPT20130830, Rb Midden-Nederland, Alp Lift v Böcker
Oplegging dwangsom: voldoende dat partij niet vrijwillig aan veroordeling voldoet. Gestelde onwil niet gebleken.

 

IEPT20130819, Rb Midden-Nederland, Almteq v Siemens
Opheffing auteursrechtelijke beslag software: nieuwe rechtssituatie ontstaan door aangaan van vaststellingsovereenkomst tijdens beslaglegging. Voorzieningenrechter gaat uit van geldigheid vaststellingsovereenkomst tussen partijen: kort geding leent zich niet voor nader feitenonderzoek en/of verdere bewijsvoering t.a.v. vernietigbaarheid van overeenkomst.

 

IEPT20130805, Rb Midden-Nederland, Novo v NOS
Geen uitzendverbod bewakingscamerabeelden zorginstelling i.v.m. overlijden

 

IEPT20130731, Rb Midden-Nederland, Taxi Concurrent v De Taxiconcurrent
Handelsnaam ‘Taxi Concurrent’ is in zijn geheel (indirect) beschrijvend, maar bescherming ervan leidt niet tot monopolisering van kenmerkende woorden. Verwarringsgevaar tussen handelsnamen ‘Taxi Concurrent’ en ‘De Taxiconcurrent’: nagenoeg identieke namen, dezelfde aard, dezelfde soort klanten en op geringe afstand van elkaar gelegen.

 

IEPT20130722, Rb Midden-Nederland, Foto voor microfoon
€ 513 schade door inbreukmakend commercieel gebruik foto op website. Proceskosten € 1.695

 

IEPT20130712, Rb Midden-Nederland, LvB Beheer v Magni
Inbreuk handelsnaam Lammerts van Bueren ook na faillissement.Verbod beeldmerk met daarin handelsnaam “Lammerts van Bueren” over te dragen of te licentiëren aan derde

 

IEPT201300628, Rb Midden-Nederland, Alp Lift v Bocker
Depot te kwader trouw en algemene bekendheid ALPLIFT-merken ten tijde van depot niet aannemelijk; vijf jaarstermijn ruimschoots verstreken. Verwarringsgevaar wegens grote mate van overeenstemming Alp Lift en Alp Lift. Misleidende mailing: feitelijk onjuiste mededeling dat alleen voormalig distributeur Böcker met AlpLift in Nederland actief is

 

IEPT20130605, Rb Midden-Nederland, Hbeton v Bouwfonds
Causaal verband tussen schade en inbreuk op auteursrechten van Hbeton op ontwerpen, tekeningen en berekeningen onvoldoende onderbouwd, mede gelet op alternatieve oorzaken als faillissement of culpa in causa.

 

IEPT20130314, Rb Midden-Nederland, Het Zesde Zintuig
Onrechtmatigheid uitzending op voorhand onvoldoende aannemelijk: Ook in het geval de uitlatingen van de nabestaanden van Eline als onrechtmatig gekwalificeerd zouden kunnen worden, betekent dit met automatisch dat het uitzenden van een dergelijke uitspraak door RTL onrechtmatig jegens eiser is.

 

IEPT20130311, Rb Midden-Nederland, Cozzmoss
€ 118 schadevergoeding wegens auteursrechtinbreuk artikel TROUW: hergebruik tegen tarief € 0,38 per woord. Geen verhoging met factor 1,25; geen hogere schade

 

IEPT20130306, Rb Midden-Nederland, Artikelen op website
Last aan eiser om op haar eigen naam auteursrechten te handhaven. Schade € 937,39 begroot op basis van gevraagde vergoeding; geen verhoging met factor 1,25.

 

IEPT20130215, Rb Midden-Nederland, Universiteit Utrecht
Spoedeisend belang: geen sprake van verstrijken van geruime tijd alvorens instellen van vorderingen. Domeinnaamhouder niet automatisch ook contentbeheerder: gedaagde als (auteur en) contentbeheerder slechts aansprakelijk voor artikel van 11 april 2012.Geen onrechtmatige uitingen m.b.t. beschuldigingen van fraude, liegen of verwijten van gelijke strekking. Reconventie: onvoldoende aangetoond dat Universiteit Utrecht zich op onrechtmatige wijze heeft uitgelaten over gedaagde en/of in strijd met zijn portretrecht heeft gehandeld.

 

IEPT20130212, Rb Midden-Nederland, Beroepscommissie Examens ASG
Plagiaat: Dat deze beoordeling is uitgevoerd met behulp van het softwareprogramma Ephorus, laat onverlet dat het werkstuk inhoudelijk beoordeeld moet worden alvorens de conclusie plagiaat getrokken kan worden, hetgeen in het onderhavige geval ook is gebeurd.