2013

Print this page

 

IEPT20131220, Rb Overijssel, Regge v Rego
Verwarringsgevaar tussen woord-/beeldmerk "REEF HOUT" en beeldmerk "Houthandel REEF". Soortgelijke activiteiten:
houthandel, gevestigd in Goor en gericht op particulieren. Verwarringsgevaar tussen handelsnamen "Reef Hout" en "Houthandel Reef".
  

 

IEPT20131220, Rb Overijssel, De Terebint
Geen onrechtmatige uitlatingen van ex-werknemer over De Terebint in “De Vijfde Dag”: ernstige misstanden, geen lichtvaardig verhaal, geen beledigende woordkeuze, De Terebint heeft geen gebruik gemaakt van mogelijkheid tot weerwoord. Uitlatingen vonden steun in zevental verklaringen. Schadevergoeding uit hoofde van overtreding geheimhoudingsbeding uit arbeidsovereenkomst afgewezen: onvoldoende aannemelijk dat uitlatingen zien op arbeidsperiode.

 

IEPT20131218, Rb Overijssel, De Smaak Van v De smaak van Twente
Verwarringsgevaar tussen handelsnamen “De smaak van” en “De smaak van twente”: soortgelijke (culinaire) activiteiten, beide partijen zijn actief binnen zelfde gebied (Twente). Geen beschrijving van de activiteiten door de handelsnaam ‘De smaak van’; geen ongeoorloofde monopolisering.

IEPT20131030, Rb Overijssel, NSV v Dutch Wellness
Bewijsopdracht dat domeinnamen toebehoorden aan NSV ten tijde van koopovereenkomst tussen A en Dutch Wellness. Geen beroep Dutch Wellness op derdenbescherming domeinnaamverkrijger te goeder trouw omdat beschikkingsonbevoegdheid niet voortvloeit uit ongeldigheid eerdere verkrijging.

 

IEPT20131029, Rb Overijssel, Soffimat v Triogen
Dagvaarding op handelsnaam ontvankelijk.

 

IEPT20131010, Rb Overijssel, Siemens v Almteq
Toelaatbaar eigenbeslag voor € 1.250.000. Verlof tot leggen van beslag onder zichzelf (Siemens) verleend op alle gelden en vorderingen van verweerders op Siemens, ter verzekering van verhaal van haar vorderingen op verweerders: vorderingen van Siemens (gebaseerd op auteursrechtinbreuk) zijn voldoende aannemelijk gemaakt, sprake van een aanzienlijk restitutierisico en geen misbruik van recht. Belang van Siemens bij toewijzing dient derhalve zwaarder te wegen dan belang van verweerders bij betaling van hun vordering (bedrag van proceskostenveroordeling).

 

IEPT20131002, Rb Overijsel, Pretium v Wegener
"Oproep: wat zijn uw ervaringen met Pretium?" onrechtmatig wegens negatieve lading. Wegener heeft haar journalistieke zorgvuldigheids- en onderzoeksplicht geschonden en Pretium bij voorbaat in kwaad daglicht gesteld. Geen rectificatie.

 

IEPT20130906, Rb Overijssel, Pretium v Wegener
Geen recht op NAWT-gegevens klagers: Naar het voorlopig oordeel van de voorzieningenrechter hoeft Wegener de signalen/klachten, voorzien van NAWT-gegevens, niet te delen met Pretium. Pretium verzoekt niet alleen om de signalen/de klachten zelf, maar ook om NAWT-gegevens van de klagers, de bronnen van de journalist van Wegener. Pretium wil de klachten kunnen verifiëren. Journalistieke bronbescherming is één van de fundamentele voorwaarden voor persvrijheid.

 

IEPT20130731, Rb Overijssel, Buma v Reobijn
Ruime betekenis begrip openbaarmaking: Reobijn is als opdrachtgever personeelsfeest aan te merken als degene die openbaar heeft gemaakt.Beroep op vrijwaring door opdrachtnemer X gegrond: mondeling overeengekomen all-in-prijs bedrag

 

IEPT20130731, Rb Overijssel, Carriënta v Buffel
Misleidende indruk dat Carriënta outdooractiviteiten nog bij Buffel geboekt konden worden. 

 

IEPT20130710, Rb Overijssel, Trebs v Food & Fun
Terughoudendheid bij vernietiging vaststellingsovereenkomst wegens dwaling: slechts bij misvatting over als zeker en onbetwist aangenomen feit. Onvoldoende onderbouwd dat Chinese patentenkwestie causaal was voor aangaan vaststellingsovereenkomst. Taalkundige/grammaticale uitleg vertrekpunt bij uitleg door professionele partijen gesloten samenwerkingsovereenkomst tegen achtergrond juridisch geschil. 
 

IEPT20130531, Rb Overijssel, Dealerstation v Dealerdirect
Geen inbreuk op besteautobod.nl: domeinnaam beste-autoaanbod niet als handelsnaam gebruikt, slechts als doorlink naar website van Dealerdirect. Geen onrechtmatig profiteren van andermans onderscheidingsmiddel: (in)direct verwarrings-gevaar onaannemelijk

 

IEPT20130606, Rb Overijssel, Pedofielennetwerk.nl
Verstekvonnis inzake vermelding naam van eiser en verwijzing naar betrokken uitzending van Undercover in Nederland op website pedofielennetwerknoordholland.nl.

  

IEPT20130515, Rb Overijssel, Trebs v Food & Fun
Afwijzing incidentele voorlopige voorziening: spoedeisend belang onvoldoende onderbouwd en onvoldoende samenhang met hoofdzaak