2014

Print this page

 

IEPT20141217, Rb Overijssel, OK Huis

Eiser heeft onvoldoende weersproken dat zijn uitdraai van de gewraakte website niet overeenkomt met letterlijke tekst van de website. Negatieve uitlatingen over OK Huis op weblog niet onrechtmatig jegens eiser: onvoldoende onderbouwd dat eiser met OK Huis kan worden vereenzelvigd. Onvoldoende onderbouwd dat uitlatingen over eiser feitelijk onjuist, intimideren, suggestief en/of grievend zijn.


IEPT20141205, Rb Overijssel, Vera Hotel v Noord-West-Touristik
Onrechtmatig gebruik gemaakt van handelsnaam Vera Hotel in brieven aan consumenten: onvoldoende onderbouwd dat overeenkomst met Vera Hotel tot stand is gekomen. Indien overeenkomst wel tot stand is gekomen was [A] niet bevoegd deze te sluiten en is beroep op opgewekt vertrouwen volmacht (3:61(2) BW) onvoldoende onderbouwd.

IEPT20141028, Rb Overijssel, Bulldozerverhuur

Onvoldoende onderbouwd dat gedaagden handelsnaam met Bulldozerverhuur eerder voerden: eerdere inschrijving onvoldoende. Verwarringsgevaar tussen handelsnamen die achternaam en “Bulldozerverhuur” bevatten: geringe afwijking, zelfde werkzaamheden, zelfde vestigingsplaats en verwarring daadwerkelijk plaatsgevonden. Gedaagden handelen onrechtmatig door nagenoeg zelfde afbeelding als logo te gebruiken.


IEPT20141015, Rb Overijssel, Nathalie Weinreder

Verwijdering verwijzingen naar eiser van website en social media, waarop hij wordt verdacht van moord: buitengewoon ernstig en geen steun in feiten gezien feit dat [X] onherroepelijk is veroordeeld voor de moord.

IEPT20140813, Rb Overijssel, Contactverbod
Gevorderde contact- en gebiedsverbod en verbod tot plaatsen van foto’s van eiseres op internet toegewezen: onweersproken dat sprake is van stelselmatig lastigvallen van eiseres door gedaagde.

IEPT20140708, Rb Overijssel, Masol

Gedaagden (behalve Masol i.G.) gebonden aan concurrentiebeding uit koopovereenkomst: geen toerekenbare tekortkoming eiser. Inbreuk op IE-rechten geen tekortkoming nakoming verplichtingen uit koopovereenkomst: geen verplichtingen m.b.t. inbreuken opgenomen. Geen beroep op forum- en rechtskeuze partijen t.a.v. gestelde (dreigend) onrechtmatig handelen: ambtshalve toetsing EEX-vo en schadebrengende feit niet in Nederland, waardoor NL rechter onbevoegd is.

IEPT20140625, Rb Overijssel, Ten Cate v Twentse Damast

Ten Cate heeft rechtmatig belang bij non-usus vorderingen: branchegenoot en bescherming van haar merken tegen gelijksoortige merken. Twentse Damast moet normaal gebruik bewijzen: zij of haar rechtsvoorgangers hebben merken in relevante periode gebruikt. “Bewijsproblemen” omdat administratie zich bij curator bevindt risico van merkhouder.


IEPT20140625, Rb Overijssel, PrimaVita v Triscom
Rapportages PrimaVita inzake non-usus Beneluxwoordmerk “PRIMAVITA” door Triscom ondeugdelijk: niet duidelijk welk bureau onderzoek heeft uitgevoerd en welke parameters zijn gebruikt. PrimaVita merk normaal gebruikt door verkoop producten voor bedrag van € 976.407, voorzien van haar merk. Reconventie: inbreukverbod toegewezen wegens voornemen PrimaVita om merk in gehele Europese Unie te gaan gebruiken.

IEPT20140610, Rb Overijssel, Twentse Damast v Ten Cate

Conservatoir beslag niet van rechtswege vervallen: ingestelde bodemprocedure aangemerkt als eis in de hoofdzaak. Beslag voldoet aan eisen 843a Rv. Belang bij handhaving beslag groter dan belang bij opheffing: beslag nog uitsluitend op digitale kopieën, waartoe Ten Cate geen toegang heeft en geen hinder bedrijfsvoering Twentse Damast. Geen inzage in bescheiden: eis hoeft niet te worden ingesteld om termijn van instellen van eis in de hoofdzaak veilig te stellen, bodemprocedure staat voor vonnis.

IEPT20140521, Rb Overijssel, Profan

Op grond van vaststellingsovereenkomst dient gedaagde gebruik van naam ‘Biomos’ blijvend te staken. Contractuele boete van € 22.500 verschuldigd wegens het niet tijdig op zwart zetten van website biomos.net en gebruik van naam ‘Biomos’ of variant hierop in mailing en op diverse websites. Geen overtreding vaststellingsovereenkomst door gebruik van keywords ‘biomos’ en samenstellingen hiervan: niet gebleken dat klanten via deze keywords naar website van gedaagde worden geleid. 
 

IEPT20140502, Rb Overijssel, Your Hosting v Strato
Reclame-uitingen waarin wordt gesteld dat Your Hosting geen webshops aanbiedt misleidend, op grond van beslissing RCC en omdat Your Hosting voldoende aannemelijk heeft gemaakt dat ze wel webshops aanbiedt. Geen spoedeisend belang, omdat acht maanden is verstreken tussen de laatste advertentie en de onderhavige procedure. Dat Strato in Duitsland is gevestigd is hiervoor geen afdoende reden. Ook niet aannemelijk is dat de gevolgen van de misleidende reclame nog voelbaar zijn.

 

IEPT20140418, Rb Overijssel, Inbitex

Geen handelsnaamrecht inbreuk op “www.filter-webshop.nl”: domeinnaam “filterwebshop.nl slechts als internetadres gebruikt die doorlinkt naar website gedaagde. Geen onrechtmatig gebruik domeinnaam: gedaagde heeft domeinnaam als eerste geregistreerd en domeinnamen hebben beschrijvend karakter.


IEPT20140409, Rb Overijssel, Kluwer

Publicatie uit 2004 in Binnenlands Bestuur niet onrechtmatig jegens ex-gemeenteraadslid: bevat slechts (nieuws)feiten die niet onjuist/onnodig/nadelig voor X waren, die passend waren in context van publicatie en daarin aan kaak gestelde misstand (betrouwbaarheid van lokale politici) en die steun vonden in toen beschikbare feitenmateriaal. Dat publicatie thans nog op internet is te vinden in digitale archief van Binnenlands Bestuur maakt dit niet anders: naast primaire rol van publieke waakhond is secundaire functie van pers het verschaffen van een volledige en integere (online) archivering van nieuws.
 

IEPT20140312, Rb Overijssel, Vandenberg

Eiser geen recht op merk en handelsnaam “Vandenberg”: samenwerkingsverband (de band) en einde ervan niet schriftelijk vastgelegd, en er heeft geen vorm van scheiding en deling plaatsgevonden.


IEPT20140307, Rb Overijssel, Bewijsbeslag
Beslag op alle digitale documenten, om vervolgens met een zoekmachine de documenten op een aantal zoektermen te laten onderzoeken is te ruim en leidt tot een “fishing expedition”. Verzoekster kan kennelijk pas na doorzoeking aanwijzen van welke bescheiden zij inzage wil vorderen.
 

IEPT20140305, Rb Overijssel, Slaapboulevard

Onrechtmatige concurrentie niet aannemelijk gemaakt: niet gebonden aan relatie- of concurrentiebeding en geen overige omstandigheden aangevoerd die onrechtmatige concurrentie aannemelijk maken.
 
IEPT20140207, Rb Overijssel, Contactverbod
Contactverbod en verbod zich opnieuw onder naam van eiseres op internet te registreren bij verstek.