2015

Print this page

 

IEPT20151130, Rb Noord-Nederland, MS Group
Gevorderde versterking met dwangsommen van eerder vonnis afgewezen: MS Group introduceert nieuwe grondslag die niet in veroordeling besloten ligt.

IEPT20150908, Rb Noord-Nederland, ADhD Noord
Onrechtmatige concurrentie. Geen schending concur-rentiebeding: geen sprake van identieke bedrijfsactiviteiten zoals opgenomen in beding. Onvoldoende onderbouwd en aannemelijk gemaakt welk zwaarwegend belang met het vastleggen en handhaven van het concurrentiebeding dient te worden beschermd.

IEPT20150715, Rb Noord-Nederland, Proximedia v VisualMedia
Negatief artikel over Proximedia niet onrechtmatig: voldoende steun in het feitenmateriaal en artikel niet ten behoeve eigen gewin Visualmedia geplaatst.

IEPT20150624, Rb Noord-Nederland, Time Out
Opzegging franchiseovereenkomst door Time Out onrechtmatig: geen opzegtermijn in acht genomen en opzegtermijn had zodanig moeten zijn dat winkeliers mogelijkheid hadden om hun bedrijf op andere wijze in te richten.

IEPT20150610, Rb Noord-Nederland, Roosegaarde v Gemeente Assen
Zowel Roosegaarde als de Gemeente Assen zijn verplichtingen uit overeenkomst m.b.t. lichtkunstwerk voor De Nieuwe Kolk niet (geheel) nagekomen. Ordemaatregel om samen te werken aan een aanpassing van de belichting van de omgeving van het kunstwerk, teneinde daar een veilige situatie te verkrijgen. Hierbij dienen auteurs- en persoonlijkheidsrechten van Roosegaarde te worden gerespecteerd.

IEPT20150602, Rb Noord-Nederland, Cameras op woonwagen
Geen verwijdering camera’s gedaagde: onvoldoende aannemelijk dat camera’s het erf van eiseres (stelselmatig) kunnen observeren.

IEPT20150522, Rb Noord-Nederland, Hornbach Bouwmarkt
Concurrentiebeding geschorst: door promotie [A] is het concurrentiebeding aanmerkelijk zwaarder gaan drukken. Onvoldoende aannemelijk dat [A] over dusdanige gevoelige bedrijfsinformatie dat Bauhaus daar haar voordeel mee kan doen.

IEPT20150422, Rb Noord-Nederland, Divitel v Kabel Noord
Uitlatingen over Divitel in Telecompaper en in jaarrekening 2012 niet onrechtmatig: voldoende steun in feitenmateriaal en niet onnodig grievend.

IEPT20150401, Rb Noord-Nederland, Direct ICT
Niet meer in geschil dat Direct ICT haar handelsnaam eerder heeft gebruikt dan [A] de handelsnaam “ICT-Direct”. Direct ICT kan geen zwaarwegende rechten ontlenen aan haar handelsnaam: louter beschrijvend. Ook geen verwarringsgevaar tussen handelsnamen “Direct ICT” en “ICT-Direct”: grote afstand tussen ondernemingen, verschillende doelgroepen, verschillende activiteiten en andere volgorde "Direct" en "ICT".

IEPT20150401, Rb Noord-Nederland, Gemeente Groningen
Herstel in oude staat van vernietigde kunstwerk mogelijk: onderdelen kunnen opnieuw worden samengesteld tot oorspronkelijke kunstwerk. Aannemelijk dat reparatie- en doorlopende reparatiekosten hoger zijn dan initiële kosten van realisatie van het kunstwerk. Geen herstel kunstwerk in oude staat: gemeente mocht na arrest hof in kort geding (IEPT20131112) in redelijkheid besluiten tot verwijdering van kunstwerk.

IEPT20150306, Rb Noord-Nederland, Akzo v Kirs
(Stelselmatige) auteursrechtinbreuk door Kirs op Mix2win vermengsoftware staat niet vast: onvoldoende bewijs. Niet aannemelijk dat vervaardigen van backups reeds auteursrechtinbreuk is. Wel zekere aannemelijkheid van auteursrechtinbreuk, o.a. omdat volledige software op verfmengmachines is geïnstalleerd en niet voor de hand ligt dat Akzo deze volledige software aanbiedt.

IEPT20150121, Rb Noord-Nederland, Anbero v Royal Curtains
Bevelschrift ex artikel 250(4) Rv voor 1019h Rv proceskosten die zijn gemaakt voordat intrekking kort geding had plaatsgevonden: € 3300,14. Dat kosten enkel voor schikkingsonderhandelingen zijn gemaakt geen grond voor matiging.

IEPT20150107, Rb Noord-Nederland, IDTM
Niet eiser, maar IDTM auteursrechthebbende op onderwijsmodules: sprake van dienstverband. Registreren beeldmerk zonder toestemming IDTM onrechtmatig: niet aannemelijk dat beeldmerk in opdracht van eiser is ontworpen. In strijd met toezegging verwarringwekkende handelsnamen gebruikt door eiser.