2015

Print this page

IEPT20151120, Rb Zeeland-West-Brabant, Merkenstrafzaak
Gevangenisstraf van 105 dagen wegens medeplegen van handel in merkvervalste goederen
Bewezenverklaring van (medeplegen van) handel in merkvervalste goederen, gewoontewitwassen en deelname aan een criminele organisatie waarvan verdachte de leider was. Aangiftes merkhouders bruikbaar. Geen gevangenisstraf wegens overschrijding van de redelijke termijn en feit dat verdachte alweer ruim 3 jaar op vrije voeten is en geen justitiecontacten meer heeft gehad. Onvoorwaardelijke gevangenisstraf gelijk aan voorarrest (105 dagen) + 180 dagen voorwaardelijke gevangenisstraf met proeftijd van 3 jaar + 240 uur taakstraf + geldboete van € 10.000,=.

IEPT20151105, Rb Zeeland-West-Brabant, Brein v Torrentuploader
Dwangsom van € 2.000 voor iedere dag of gedeelte van een dag dat gerekwestreerde geheel of gedeeltelijk het inbreukverbod overtreedt, met een maximum van €  50.000.

IEPT20151028, Rb Zeeland-West-Brabant, Schilpartners
Schilpartners is [eiseres] loon verschuldigd: aannemelijk dat [eiseres] in opdracht van Schilpartners foto’s heeft gemaakt en geleverd. Inhoud en omvang overeenkomst staan afgezien van leveren 21 foto’s niet vast. € 6000 loon voor gebruik van 21 foto’s van [eiseres]: gebaseerd op bedragen die [eiseres] aan derden factureerde van € 250 per foto en € 750 in verband met kosten. Vergoeding wegens eigendomsoverdracht foto’s afgewezen door gebrek aan vereiste akte: aangenomen dat [eiseres] een in tijd onbeperkte licentie heeft verleend voor gebruik van de foto’s op visitekaartjes en website en brochure van Schilpartners. Foto’s auteursrechtelijk beschermd: oorspronkelijk door effect van de zon in de planten,  en rangschikking van de aardappels. € 250 per foto voor gebruik 9 foto’s op vlag en in advertentie in agrarische agenda: € 2.250. Vergoeding van 25% van gebruikelijke vergoeding van € 250 voor gebruik 17 foto’s zonder naamsvermelding op website: € 1.062,50. Verzet tegen niet-naamsvermelding foto’s in agrarische agenda en op vlaggen onredelijk: naamsvermelding in agenda en op vlag niet gebruikelijk.


IEPT20151015, Rb Zeeland-West-Brabant, Quattro v Monline
Stalen frame, poedercoating, zwenkende/knikkende delen frame, verdikking en scharnierende delen Swivel Floor lamp niet auteursrechtelijk beschermd: geen oorspronkelijke keuzes hierin verwerkt. Wel auteursrechtelijke bescherming voor driepotige voet, druppels van grijs beton en vormgeving van scharnier: oorspronkelijk en bevatten persoonlijk stempel. Geen auteursrechtinbreuk: op punt van beschermde elementen zijn andere keuzes gemaakt, wat andere totaalindrukken met zich meebrengt. Geen slaafse nabootsing: geen verwarringsgevaar door verschillen in o.a. scharnier en voet. 

IEPT20150902, Rb Zeeland-West-Brabant, Wegener
Wijziging van eis na comparitie en vonnisbepaling in strijd met goede procesorde: geen feiten en omstandigheden gebleken welke voorafgaand aan de comparitie nog niet bekend waren. Artikel in BN/DeStem waarin oud-directeur van een Steve Jobs school van een ‘opvliegend karakter’ en ‘frauduleuze administratie’ wordt beschuldigd niet onrechtmatig: vindt steun in klachten ouders. Voldoende gelegenheid voor hoor en wederhoor.

IEPT20150625, Rb Zeeland-West-Brabant, Brein v Usenetuploader

Auteursrecht. Ex parte bevel ex 1019e Rv tegen iemand die via Usenet op grote schaal auteurs- en nabuurrechtelijk beschermde werken aanbiedt. Dwangsom van € 2000 voor iedere dag (een gedeelte van een dag daaronder begrepen) dat in strijd met het inbreukverbod wordt gehandeld, met een maximum van € 50.000.

 

IEPT20150603, Rb Zeeland-West-Brabant, Roy Donders

Depot Beneluxwoordmerken “ROY DONDERS” te kwader trouw: Donders is voorgebruiker, “ROY DONDERS” is de eigen naam van Donders en ten tijde van het depot was Donders reeds een bekende Nederlander. Verwijzing naar schadestaatprocedure ten aanzien van geleden schade. Proceskosten begroot volgens liquidatietarief: nietigheidsactie toegewezen, inbreuk afgewezen en nietigheidsactie niet aan te merken als handhaving IE-rechten.


IEPT20150225, Rb Zeeland-West-Brabant, KS Verlichting v Van Cranenbroek
Onvoldoende onderbouwd dat [X] geen auteursrechthebbende is op KS Onderdelen. Geen auteursrechtinbreuk, omdat KS Onderdelen ieder afzonderlijk en als combinatie niet auteursrechtelijk beschermd zijn: zelfde totaalindruk als vormgevingserfgoed

IEPT20150211, Rb Zeeland-West-Brabant, Omgebouwde Wii consoles

Ex parte ex artikel 1019e tegen een persoon die handelt in omgebouwde Wii consoles met een harde schijf met illegale Wii games: dwangsom van € 2.000 per dag of gedeelte van een dag dat geheel of gedeeltelijk in strijd met het stakingsbevel wordt gehandeld met een maximum van €  50.000

IEPT20150209, Rb Zeeland-West-Brabant, Masterbox

12 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 voorwaardelijk voor illegale productie van en handel in Masterboxen en deelname aan criminele organisatie.