2017

Print this page

IEPT20171030, Rb Overijssel, Vervalste fietsonderdelen

3 maanden voorwaardelijke celstraf en 180 uur taakstraf voor invoeren vervalste fietsonderdelen

 

IEPT20170908, Rb Overijssel, BALR

Gevorderde inbreukverbod en opgave van documenten toegewezen na verkoop van nagemaakte BALR t-shirts: merkinbreuk niet betwist.

 

IEPT20170606, Rb Overijssel, Tuinmeubelshop

Webshop eiser niet auteursrechtelijk beschermd: onvoldoende onderbouwd welke elementen voor bescherming in aanmerking komen, onvoldoende aannemelijk gemaakt dat website verweerder inbreuk maakt en voldoende gemotiveerd toegelicht dat door eiser genoemde elementen auteursrechtelijke bescherming ontberen en gebruikelijk zijn.

 

IEPT20170509, Rb Overijssel, Investeq
Geen inbreuk ‘sub a’ op woordmerk BRUUT door gebruik beeldmerk dat het woordelement bruut bevat: merken niet gelijk omdat uitroepteken en krul in beeldmerk zorgen voor duidelijke verschillen. Ook geen inbreuk ‘sub b’: merken stemmen weliswaar overeen maar het organiseren van enkele feesten in café onvoldoende om gebruik voor dezelfde of soortgelijke diensten (dansfeesten) aan te nemen en gevaar voor verwarring is bovendien onvoldoende aannemelijk gemaakt.  Beroep gedaagde op oudere rechten van plaatselijke betekenis in de zin van art. 2.23 lid 2 BVIE in reconventie afgewezen: niet gebleken van gebruik als onderscheidingsteken of handelsnaam daterend vóór merkaanvraag eisers. Geen inbreuk op handelsnaam Bruut Zwolle door gebruik handelsnamen Bruut en Bruut Concepts : gedaagde voerde handelsnamen eerder.

 

IEPT20170126, Rb Overijssel, Shortgolf Twente Pitch & Putt Golf Twente v Short Golf Twente

Geen oudere handelsnaam Shortgolf Twente Pitch & Putt Golf Twente: geen aantoonbaar daadwerkelijk voeren van die naam voor een onderneming. Proceskosten ex aequo et bono gematigd tot € 1.500.

 

IEPT20170124, Rb Overijssel, Google
Geen aanleiding verzoek tot verwijdering URL’s te beperken tot Nederlandse versie Google Search: niet uitgesloten dat internetgebruiker in Nederland gebruik kan maken van andere dan Nederlandse versie Google Search. URL1 aan te merken als strafrechtelijke persoonsgegevens waarvan verwerking in strijd is met artikel 16 Wbp. URL3 en URL4 die verschijnen in de vorm van thumbnails (foto’s/afbeeldingen) ook te beschouwen als zoekresultaat. URL2, URL3 en URL4 hebben betrekking tot bijzondere persoonsgegevens: uit foto, afbeelding of video is ras betrokkene af te leiden. Geen rechtvaardigingsgrond ex artikel 23(1)  sub b Wbp m.b.t. verwerking persoonsgegevens URL1: geen uitdrukkelijke intentie verzoeker dat bericht op Facebookpagina openbaar mocht worden gemaakt. Wel rechtvaardigingsgrond voor verwerking persoonsgegevens URL2, URL3 en URL4: intentie gegevens openbaar te maken blijkt uitdrukkelijk uit gedragingen verzoeker.

IEPT20170119, Rb Overijssel, LOOP v NRC
Publicatie artikel NRC over banden bracheorganisatie podologen met Noorse Broeders niet onrechtmatig. Uit feitenmateriaal blijkt dat eiser 4 over bestuurszaken van LOOP met leden van de Noorse broeders heeft gesproken, dat leden van de Noorse broeders gratis werken voor LOOP waarnaar het vermeende salaris naar de Noorse broeders gaat, dat eiser 4 zich voor het leven heeft benoemd als voorzitter en hiervoor een vergoeding krijgt, dat eiser 4 en zijn broer als verdachten in een strafzaak zijn aangemerkt en dat de aangesloten podologe declaratiesoftware opgelegd zouden krijgen en dat eiser 4 en de Noorse broeders hierbij geldelijk gewin zouden hebben. Artikel draag bij aan het publieke debat. NRC heeft in voldoende mate hoor en wederhoor toegepast en voldoende zorgvuldigheid betracht.

 

IEPT20170111, Rb Overijssel, Panir

Samenwerking tussen partijen aan te merken als overeenkomst van opdracht. Gedaagde moest redelijke opzegtermijn van 6 maanden in achtnemen: eiser kon niet direct omschakelen naar vergelijkbare leverancier, in niet ondertekende concept-samenwerkingsovereenkomst is termijn van 6 maanden opgenomen. Geen inbreuk op IE-recht of know how van eiser inzake productie panir. Geen bijkomende omstandigheden die produceren en distribueren panir onder eigen label gedaagde onrechtmatig maken.