Artikel 2k

Print this page

   weegschaal.png  weegschaal.png

 

1. Het College van Toezicht ziet erop toe dat een collectieve beheersorganisatie handelt overeenkomstig het bepaalde in het tweede tot en met het vijfde lid, bij de inhoudingen en betalingen op grond van een vertegenwoordigingsovereenkomst.

 

2. Een collectieve beheersorganisatie houdt uitsluitend kosten in voor het beheer op de rechteninkomsten, of op inkomsten uit de belegging van die rechteninkomsten, die voortvloeien uit de rechten die zij beheert op grond van een vertegenwoordigingsovereenkomst, tenzij de andere collectieve beheersorganisatie die partij is bij de vertegenwoordigingsovereenkomst uitdrukkelijk met andere inhoudingen instemt.

 

3. De collectieve beheersorganisatie verdeelt en betaalt de aan andere collectieve beheersorganisaties verschuldigde bedragen op regelmatige, zorgvuldige en correcte wijze.

 

4. De collectieve beheersorganisatie verricht de verdeling en betalingen aan de andere collectieve beheersorganisatie zo snel mogelijk maar uiterlijk negen maanden na afloop van het boekjaar waarin de rechteninkomsten zijn geïnd, tenzij objectieve redenen de collectieve beheersorganisatie ervan weerhouden deze termijn na te leven.

 

5. De vertegenwoordigde collectieve beheersorganisatie of zijn leden, die rechthebbenden vertegenwoordigen, verdelen en betalen de aan rechthebbenden verschuldigde bedragen uiterlijk zes maanden na ontvangst van deze bedragen, tenzij objectieve redenen de collectieve beheersorganisatie of, in voorkomend geval, zijn leden ervan weerhouden deze termijn na te leven.