Voeging FIAR bij procedure tussen Thuiskopie en Staat toegestaan

Print this page 22-10-2014
IEPT20141021, Hof Den Haag, Fiar v Thuiskopie

(Met dank aan Aimee van Hattum (Hofhuis Alkema Groen) en Sikke Kingma (Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn)

Voeging FIAR toegestaan: FIAR heeft belang heeft bij voeging en Staat geen verweer gevoerd. Vordering tot tussenkomst niet-ontvankelijk, want ingesteld na laatste conclusie in hoofdzaak.

PROCESRECHT

 

Vervolg op IEPT20140328 (HR), waarin is geoordeeld dat de gevorderde tussenkomst van FIAR c.s. in de procedure tussen de Thuiskopie en de Staat en SONT terecht is afgewezen, maar de voeging ten onrechte is afgewezen.

 

De gevorderde voeging wordt toegestaan. In het tussenarrest van 29 januari 2013 reeds is reeds geoordeeld dat Fiar belang heeft bij de gevorderde voeging en dit oordeel is zonder succes in cassatie aangevochten. Thuiskopie, die zich thans refereert aan het oordeel van het hof, heeft na de procedure in cassatie geen nieuwe feiten of omstandigheden gesteld die tot een ander oordeel kunnen leiden en de Staat heeft zich niet verweerd tegen de voeging. De vordering tot tussenkomst wordt niet-ontvankelijk verklaard, omdat deze is ingesteld na de laatste conclusie in de hoofdzaak, hetgeen op grond van artikel 218 Rv jo. 353 Rv te laat is.

 

IEPT20141021, Hof Den Haag, Fiar v Thuiskopie

(kopie origineel arrest)