Onvoldoende bewezen dat inbreukmakende schoenen bij EN-S Sports zijn gekocht

Print this page 28-05-2019
IEPT20190320, Rb Den Haag, Van Caem Sports v EN-S Sports

Verklaringen van Business Controller en CFO Van Caem Sports onvoldoende om aan te tonen dat inbreukmakende schoenen bij EN-S Sports zijn gekocht: verzuimd om verifieerbare gegevens uit administratie over te leggen. Rb gaat voorbij aan aanbod Van Caem Sports om alsnog bewijs te leveren met deskundigenbericht als in strijd met goede procesorde: bewijs had eerder kunnen worden geleverd.

 

PROCESRECHT

 

Vervolg op het tussen vonnis van 3 januari 2018 (IEPT20190103), waarin werd geoordeeld dat Goeiemode en Van Caem Sports inbreuk op het merkenrecht van Converse hebben gemaakt, omdat het beroep op uitputting onvoldoende is onderbouwd. Van Caem kreeg in de vrijwaringszaak de gelegenheid te bewijzen dat het gaat om schoenen die bij EN-S Sports zijn ingekocht.

 

Zij echter niet geslaagd in haar bewijsopdracht. De verklaringen van haar Business Controller en CFO dat zij de administratie hebben bekeken en dat daaruit blijkt dat de schoenen van EN-S Sports zijn ontvangen zijn onvoldoende om aan te tonen dat de schoenen bij EN-S Sports zijn gekocht. Er is verzuimd om verifieerbare gegevens uit de administratie over te leggen. De rechtbank gaat voorbij aan het aanbod van Van Caem Sports om alsnog bewijs te leveren met een deskundigenbericht. Dit is in strijd met de goede procesorde, aangezien het bewijs eerder had kunnen worden geleverd. De vorderingen jegens EN-S Sports worden dus afgewezen. Het zelfde geld voor de vorderingen van EN-S Sports in de vrijwaringszaak tegen SMATT.

 

IEPT20190320, Rb Den Haag, Van Caem Sports v EN-S Sports

 

ECLI:NL:RBDHA:2019:2683