Verknochte zaken over de naam Formlabs gevoegd

Print this page 11-11-2019
IEPT20191023, Rb Den Haag, Formlabs

Hoofdzaak waarin eiser verklaring voor recht vordert dat auteursrecht op naam Formlabs en recht op domeinnamen Formlabs (.biz, .info, .net, .org en .nu) aan hem toekomt, gevoegd met zaak over recht op domeinnaam Formlabs.nl: dat voegingsincident in laatstgenoemde zaak op formele gronden is afgewezen - omdat het te laat was ingesteld - laat onverlet dat op het onderhavige voegingsincident zelfstandig dient te worden beslist, zaken ten minste aan elkaar verknocht ex artikel 222 Rv.

 

PROCESRECHT

 

Voegingsincident. Eiser en het Amerikaanse Formlabs Inc., claimen beide rechten met betrekking tot de naam Formlabs. Eiser vordert in de hoofdzaak een verklaring voor recht dat het auteursrecht op de naam Formlabs en het recht op de domeinnamen Formlabs (.biz, .info, .net, .org en .nu) aan hem toekomt. In het onderhavige voegingsincident wordt voeging gevorderd met een zaak over het recht op de domeinnaam Formlabs.nl.

 

De zaken worden gevoegd. Dat het voegingsincident in de andere zaak op formele gronden is afgewezen  (omdat het te laat was ingesteld) laat onverlet dat op het onderhavige voegingsincident zelfstandig dient te worden beslist, zaken ten minste aan elkaar verknocht ex artikel 222 Rv.

 

IEPT20191023, Rb Den Haag, Formlabs

 

ECLI:NL:RBDHA:2019:11176