Alle vorderingen die geen betrekking hebben op een beweerdelijke arbeidsovereenkomst verwezen naar de rechtbank Den Haag

Print this page 12-05-2020
IEPT20200318, Rb Gelderland, Verwijzing Rb Den Haag

Alle vorderingen die geen betrekking hebben op een beweerdelijke arbeidsovereenkomst verwezen naar de rechtbank Den Haag: de rechtbank Gelderland is niet bevoegd kennis te nemen van de vorderingen die betrekking hebben op Uniemerken, de elementen uit de Uniemerken komen ook terug in de Beneluxmerken en handelsnamen, nagenoeg alle vorderingen hebben betrekking op Uniemerken, Beneluxmerken, handelsnamen, misleidende reclame en dwangsommen, het aanbrengen van een (processueel) onderscheid tussen hetzij bepaalde vorderingen hetzij bepaalde onderwerpen is, indien al mogelijk, niet doelmatig.

 

PROCESRECHT

 

Vonnis in incident waarin de rechtbank Gelderland alle vorderingen die geen betrekking hebben op een beweerdelijke arbeidsovereenkomst verwijst naar de rechtbank Den Haag. De rechtbank Gelderland is namelijk niet bevoegd kennis te nemen van de vorderingen die betrekking hebben op de Uniemerken. De elementen uit de Uniemerken komen echter ook terug in de Beneluxmerken en handelsnamen. Daarnaast hebben nagenoeg alle vorderingen betrekking op Uniemerken, Beneluxmerken, handelsnamen, misleidende reclame en dwangsommen. Het aanbrengen van een (processueel) onderscheid tussen hetzij bepaalde vorderingen hetzij bepaalde onderwerpen is naar het oordeel van de rechtbank, indien al mogelijk, niet doelmatig.

 

De IEPT-versie volgt.

 

ECLI:NL:RBGEL:2020:2480