T-Mobile moet reclame-uiting over KPN rectificeren

Print this page 23-06-2020
IEPT20200619, Rb Den Haag, KPN v T-Mobile

Reclame-uiting T-Mobile over KPN tijdens break-up weken (“het enige dat ik de afgelopen jaren van je heb gekregen is een hogere prijs”) is onjuist en onrechtmatig: de maatman zal weliswaar begrijpen dat de boodschap van T-Mobile is dat KPN de afgelopen jaren niet meer heeft gedaan dan wat van haar mag worden verwacht als telecom provider, reclame impliceert echter dat T-Mobile de afgelopen jaren geen prijsverhoging heeft toegepast, de inflatiecorrectie die T-Mobile jaarlijks toepast is ook aan te merken als een prijsverhoging, humoristische toon geen rechtvaardiging voor misleiding.

 

RECLAMERECHT

 

"Oh, ik kan me nog zo goed herinneren hoe ik als een blok voor je viel. Je mooie groene winkels, je vlotte verkooppraatjes en dat glimmende modem. Maar dat was vier jaar geleden, en het enige dat ik de afgelopen jaren van je heb gekregen is een hogere prijs. Herkenbaar? Stap dan nu over naar T-Mobile Thuis tijdens de break-up weken."

 

De bovenstaande reclame-uiting uit een radiospot in het kader van de break-up weken van T-Mobile staat centraal in dit kort geding en zal door T-Mobile moeten worden gerectificeerd. De maatman zal volgens de voorzieningenrechter weliswaar begrijpen dat de boodschap van T-Mobile is dat KPN de afgelopen jaren niet meer heeft gedaan dan wat van haar mag worden verwacht als telecom provider, maar de reclame impliceert volgens de voorzieningenrechter wel dat T-Mobile de afgelopen jaren zelf geen prijsverhoging heeft toegepast.

 

De inflatiecorrectie die T-Mobile jaarlijks toepast is naar het oordeel van de voorzieningenrechter echter ook aan te merken als een prijsverhoging. De reclame-uiting is hiermee volgens de voorzieningenrechter onjuist en misleidend, en de humoristische toon vormt hiervoor geen rechtvaardiging.

 

IEPT20200619, Rb Den Haag, KPN v T-Mobile

 

(kopie originele vonnis)