Verkoop Apple namaakproducten niet te herleiden tot deze leverancier

06-10-2021 Print this page
IEPT20210907, Hof Den Bosch, Namaakproducten Apple

IEPT20210907, Hof Den Bosch, Namaakproducten Apple

Wel onderbouwd dat Apple appellante heeft aangesproken op verkoop van namaakproducten, maar onvoldoende onderbouwt dat geleverde producten van geïntimeerde (2) afkomstig zijn. 

 

Appellante is online warenhuis. Geïntimeerden zijn groothandel, importeurs van designartikelen, elektronica en telecommunicatieapparatuur. Geïntimeerden leverden producten aan appellante. Appellante wordt door Apple aangesproken op verkoop van namaak-producten en spreekt geïntimeerden aan. De kantonrechter wijst de onvoldoende onderbouwde vorderingen van appellante af.

 

Naar het oordeel van het hof heeft appellante wel onderbouwd dat Apple haar heeft aangesproken op de verkoop van namaakproducten voorzien van het merkteken waarvan Apple merkhouder is, maar niet dat aan de schikking die zij met Apple heeft getroffen enig ander verwijt van de kant van Apple ten grondslag heeft gelegen zodat ook de schadevergoeding die appellante in deze procedure van geïntimeerde vordert alleen daarin kan zijn gelegen.

 

Vaststaat dat in ieder geval geïntimeerde 1 dergelijke producten ook aan appellante heeft geleverd, zodat het niet is uitgesloten dat de door Apple ontdekte namaakproducten niet door geïntimeerde 2 maar door geïntimeerde 1 zijn geleverd. In ieder geval heeft appellante alles bij elkaar onvoldoende onderbouwd dat geïntimeerde 2 de bewuste namaakproducten heeft geleverd.

 

IEPT-versie volgt later
ECLI:NL:GHSHE:2021:2801